Χαμογέλα και… surprise!

Το KidsHub και το VYCA | Very Young Contemporary Art σε προσκαλούν σε μια διαφορετική ψηφιακή έκθεση για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Καλωσόρισες στο Τhe Art kids project.

Αυτό είναι ένα ημερολόγιο εκπλήξεων! Κάθε μέρα πάτησε στο αντίστοιχο κουμπί και μία ξεχωριστή έκπληξη θα σε περιμένει!

Μαντεύεις ποια θα είναι αυτή; Το έργο τέχνης της ημέρας από έναν σύγχρονο καλλιτέχνη. Αλλά και το μυστικό του/της κάθε καλλιτέχνη (ο/η καλλιτέχνης μας αποκαλύπτει κάτι για τον εαυτό του/της που θα σε κάνει να γελάσεις ή και να προβληματιστείς…). Θα βρεις οδηγίες για το πώς μπορείς να ζωγραφίσεις κι εσύ με την τεχνική του/της και πώς μπορείς να πειραματιστείς με πρωτότυπα μέσα για να φτιάξεις το δικό σου έργο στο σπίτι.

Σκοπός της δράσης είναι η καθημερινή συνάντηση του παιδιού με τον καλλιτέχνη και η απροσδόκητη γνωριμία του με το έργο τέχνης έξω από τον αυστηρό χώρο του μουσείου ή της γκαλερί, μέσα από ένα ελεύθερο παιχνίδι χωρίς χρονικά όρια ή άλλους περιορισμούς συμμετοχής.

Παρατηρώντας το έργο της ημέρας και ακολουθώντας τις οδηγίες, οι νεαροί επισκέπτες ανακαλύπτουν διαφορετικά εικαστικά εργαλεία και ασυνήθιστες τεχνικές. Οι δραστηριότητες που πλαισιώνουν κάθε έργο έχουν στόχο να ενεργοποιήσουν την εικαστική αντίληψη των παιδιών ενθαρρύνοντάς τα να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους για να “κάνουν” ό,τι και ο καλλιτέχνης, αναπτύσσοντας τελικά μια προσωπική σχέση με το καλλιτεχνικό έργο.

Ξεκινάμε λοιπόν;

Kidshub