Θέατρο και εκπαιδευτικά προγράμματα στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»


 • Φέτος, η Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο  συνεχίζει τη συνεργασία της με αγαπημένες καλλιτεχνικές ομάδες, αλλά ξεκινά και νέες, όπως αυτή με τη Σοφία Πάσχου και τους Patari Project.

  Συνολικά, φιλοξενεί 2 βρεφικά έργα, 2 θεατρικά έργα για παιδιά 3-10 ετών, και 6 διαφορετικά εκπαιδευτικά μουσικά προγράμματα για παιδιά από 2-12 ετών.

   Η προπώληση ξεκινά την Δευτέρα 19/9 και οι πρώτες παραστάσεις την Κυριακή 9 Οκτωβρίου.


   Θέατρο για βρέφη και παιδιά εως 3 ετών

  ΑΒΓΩ

  Για 4η χρονιά

  Βρέφη και μικρά παιδιά βιώνουν μια αξέχαστη πολυαισθητική εμπειρία, με σκηνική δράση και ζωντανή μουσική, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα για τους μικρούς-μικρούς θεατές. Το Αυγό ως αρχή. Το Αυγό ως το «μέσα», το «ζεστά», ως ασφάλεια αλλά και ως προετοιμασία. Όλοι ήμασταν μέσα σε ένα αυγό. Κι όλοι θελήσαμε, τολμήσαμε να βγούμε από αυτό. Στην παράσταση παρακολουθούμε ένα μικρό ανθρωπάκι που αναπτύσσεται και προετοιμάζεται για τον έξω κόσμο, μέσα σε ένα αυγό, μέχρι τη στιγμή της απόφασης «Θα βγω!».

  Κάθε Κυριακή στις 10:30

   

  Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

  Για 2η χρονιά

   Μια μαγική και πολύχρωμη παράσταση που, με όχημα τη φαντασία, μας ταξιδεύει σ’ έναν κόσμο με εξωτικά πουλιά, πολύχρωμα ψάρια, έναστρους ουρανούς και πλούσια παλάτια, όπου όλα είναι πιθανά! Καθισμένοι σε μαξιλάρια, οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους, παρακολουθούν μια ταλαντούχα χορεύτρια-περφόρμερ κι έναν χαρισματικό μουσικό κρουστών, και συμμετέχουν ενεργά, βοηθώντας τη Βασίλισσα της ιστορίας στο ταξίδι της για την αναζήτηση της πραγματικής ευτυχίας.

   


  Θέατρο και εππαιδευτικά προγράμματα για παιδιά εως 2-10 ετών

  ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕ 4 ΠΡΑΞΕΙΣ & ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕ 4 ΠΡΑΞΕΙΣ bébé

  Γονείς και παιδιά ακολουθούν το μονοπάτι δύο μελωδιών, μέσα από τους ήχους και τις φωνές των τεσσάρων εποχών και φτιάχνουν ένα μουσικό περιβάλλον εναρμονισμένο με τους μουσικούς κανόνες της φύσης. Είναι ικανή η μουσική να τους βοηθήσει να κατανοήσουν το πέρασμά τους μέσα από τις εποχές; Με τη συνοδεία των μουσικών οργάνων (πιάνο, βιολί, μουσικό πριόνι, μεταλλόφωνο, φλογέρες κ.ά.) οδηγούνται σε απαντήσεις και συμπεράσματα μοναδικά και απολύτως “φυσικά”!

  ΕΝΑΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

  Για 3η χρονιά

  Πού πηγαίνουν οι μνήμες όταν τις ξεχνάμε; Και πώς τα βγάζει κανείς πέρα σ’ έναν κόσμο που επιμένει να ξεχνά; Ο μικρός Κωστής ζει τον μεγαλύτερο φόβο του, όταν οι δικοί του ξεχνάνε τα γενέθλιά του! Το μόνο που του μένει είναι να μοιραστεί την τούρτα του με τον φανταστικό φίλο του, τον Σωκράτη τον ελέφαντα, και να ξεκινήσει μαζί του μια ανατρεπτική περιπέτεια. Ένα τρυφερό μουσικό έργο, που προσεγγίζει το θέμα της απώλειας της μνήμης, δείχνοντας πως η δημιουργική σκέψη και το παιχνίδι γεφυρώνουν τις διαφορές.

   

  O ΜΠΑΛ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

   Μια παράσταση με το ιδιαίτερο αποτύπωμα της ομάδας Patari Project. Οι ηθοποιοί, χρησιμοποιώντας την τεχνική της πλατφόρμας, δημιουργούν εικόνες, ρυθμούς, τοπία, ήχους, χαρακτήρες και ζωντανεύουν διαφορετικούς κόσμους. Θα διηγηθούν την ιστορία της μικρής Μαριλού που, ακολουθώντας το μπαλόνι της τον Μπαλ, ταξιδεύει σε κόσμους πραγματικούς και φανταστικούς. Στο διαδραστικό φινάλε της παράστασης μικροί και μεγάλοι θεατές, θα δημιουργήσουν τους δικούς τους κόσμους.

   

  Γ  Ι  ΩΤΑ ΞΙ (Ι.Ξ.): ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ!

   Μια μοναδική ευκαιρία για να γνωρίσουν τα παιδιά με ευχάριστο και διαδραστικό τρόπο έναν από τους σημαντικότερους συνθέτες του 20ού αιώνα, τον Έλληνα Ιάννη Ξενάκη (1922-2001), ο οποίος πειραματίστηκε με τους υπολογιστές, πολλά χρόνια πριν τους ανακαλύψουν τα παιδιά! Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κυνήγι θησαυρού στη Βιβλιοθήκη και κορυφώνεται με τη σύνθεση που θα φτιάξουν τα παιδιά χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα σύνθεσης UPISketch (Centre Iannis Xenakis-Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου).

  DIGITAL VEGAN ORCHESTRA

  Μουσική με καλώδια, κυκλώματα, υπολογιστές και… φρούτα! Τώρα τα μήλα, τα πορτοκάλια και οι μπανάνες παίζουν μουσική! Αλήθεια, πώς να ακούγονται; Στο πρόγραμμα, που σχεδιάστηκε σύμφωνα με το δια-επιστημονικό μοντέλο STEAM, τα παιδιά θα κατασκευάσουν τα δικά τους μουσικά όργανα, θα πειραματιστούν με τους μουσικούς ήχους και θα σχηματίσουν μια ψηφιακή φρουτένια ορχήστρα. Μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας το φρούτο σας!

   

  ΗΧΟΙ & ΜΠΛΙΜΠΛΙΚΙΑ

  Πώς κατασκευάζεται ένα ηλεκτρονικό ψηφιακό όργανο; Από ποια στοιχεία αποτελείται ένα συνθεσάιζερ; Πώς συνδέεται ο ηλεκτρισμός με τον ήχο; Μπορούμε να συνοδεύσουμε ηχητικά μια ταινία χωρίς να ξέρουμε μουσική; Με τη βοήθεια των littleBits και ακολουθώντας τις αρχές του δια-επιστημονικού μοντέλου SΤΕΑΜ, θα κατασκευάσουμε τα δικά μας πρωτότυπα ηλεκτρονικά μουσικά όργανα με κυκλώματα, χωρίς καλώδια και θα συνθέσουμε μουσική για ένα κινούμενο σχέδιο.

   

  COMEDY CLUB ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ: XMAS SPECIAL

  Για 4η χρονιά

  Το Comedy Club για παιδιά, η μοναδική ελληνική stand-up comedy παράσταση για παιδιά, που δημιούργησε ο Γιώργος Χατζηπαύλου, έρχεται ξανά με χριστουγεννιάτικη διάθεση στο Μέγαρο. Μια παράσταση διασκεδαστική τόσο για τα παιδιά, που παρακολουθούν θέματα που αφορούν στη ζωή τους, όσο και για τους γονείς τους, που θυμούνται πως είναι να είσαι παιδί. Η θεματολογία περιστρέφεται γύρω από ό,τι απασχολεί ένα παιδί και φυσικά καταλήγει στην καλύτερη γιορτή του κόσμου, τα Χριστούγεννα!


  Θέατρο και εκπαιδευτικά προγράμματα στα σχολεία

  ΜΙΚΡΟΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ

  Έχουν όλοι μια ολόδική τους μουσική μέσα στο κεφάλι τους; Μπορούν να την ακούσουν προσεκτικά; Μπορούν να την ακούσουν και όλοι οι άλλοι μαζί τους;

  Μπορούν να μάθουν το κόλπο; Η απάντηση είναι ναι! Τα παιδιά καλούνται να γίνουν συνθέτες της μουσικής τους. Θα την προκαλέσουν, θα την δημιουργήσουν

  θα την ακούσουν, θα μάθουν το κόλπο! Τα παιδιά αφού γνωρίσουν τη Μουσική Βιβλιοθήκη και μερικούς από τους θησαυρούς της, θα μεταμορφωθούν τα ίδια σε στοιχεία της μουσικής γραφής και θα συνθέσουν τις δικές τους τρισδιάστατες μελωδίες.

  Πληροφορίες για ομαδικές κρατήσεις και επισκέψεις σχολείων τις καθημερινές 210 86 65 144, 210 86 74 657

  Επισκέψεις σχολείων πραγματοποιούνται και για τις εξής παραστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα:

  • Ο ΜΠΑΛ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ
  • EΝΑΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ
  • Γ ΙΩΤΑ ΞΙ (Ι.Ξ.): ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ!

   

   


  Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

 • Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub