Labubu: Τα κουκλάκια που έγιναν παγκόσμια μανία

Τα Labubu είναι μέρος της σειράς The Monsters από τον καλλιτέχνη Kasing Lung και παράγονται από την εταιρεία Pop Mart — διάσημη για τα συλλεκτικά της κουκλάκια τύπου blind box.

Τα Labubu έχουν αυτό το χαρακτηριστικό σκανταλιάρικο χαμόγελο, μυτερά αυτάκια και βγαίνουν σε άπειρες παραλλαγές: από φανταστικά πλάσματα μέχρι συνεργασίες με γνωστά brands ή εποχιακές εκδόσεις (Halloween, Christmas κ.λπ.).

 Γιατί έχουν γίνει τόσο δημοφιλή;

1. Χαρακτηριστικός σχεδιασμός

  • Το χαμογελαστό αλλά “σατανιάρικο” πρόσωπο τους με τα μυτερά αυτάκια και το μοναδικό στυλ του Kasing Lung (δημιουργός), τα κάνει αμέσως αναγνωρίσιμα.

  • Ανήκουν στον κόσμο των “The Monsters”, που έχει lore, χαρακτήρες και εξέλιξη.

2. Blind box εμπειρία

  • Τα Labubu έρχονται τυφλά σε κουτί (δεν ξέρεις ποιο θα τύχεις), πράγμα που:

    • ενισχύει την έκπληξη και την αγωνία,

    • ενθαρρύνει το συλλεκτικό παιχνίδι (ανταλλαγές, κυνηγητό για τα σπάνια).

3. Σπάνιες και περιορισμένες εκδόσεις

  • Κυκλοφορούν σε περιορισμένο αριθμό, πολλές φορές ανά εποχή ή με θεματικές συνεργασίες (π.χ. Halloween, crossover με άλλα brands).

  • Υπάρχουν “secret” ή “super rare” φιγούρες που ανεβαίνουν κατακόρυφα σε τιμή στη δευτερογενή αγορά.

4. Υψηλή ποιότητα κατασκευής

  • Κατασκευάζονται με λεπτομέρεια και αισθητική που δεν θυμίζει «παιδικό παιχνίδι» αλλά περισσότερο art toy ή designer collectible.

5. Κοινότητα & pop κουλτούρα

  • Οι fans δημιουργούν fan art, unboxing videos, ανταλλαγές, reviews.

  • Έχουν γίνει μέρος της ασιατικής urban κουλτούρας και τώρα διαδίδονται διεθνώς (κυρίως μέσω Pop Mart καταστημάτων και συνεργασιών).

Η Pop Mart έχει ήδη προσπεράσει τις δυτικές Hasbro και Mattel στον τομέα της αποτίμησης και της ανάπτυξης, χάρη στο παγκόσμιο φαινόμενο των Labubu και της στρατηγικής των blind‑boxes finance. Ωστόσο, αντιμετωπίζει σημαντικά ρίσκα λόγω κυβερνητικών περιορισμών στην Κίνα και της αβεβαιότητας συντήρησης αυτού του υπέρογκου ρυθμού ανάπτυξης.

Διαβάστε ακόμη

Πανσέληνος Αυγούστου: Ελεύθερη είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία
Λεμφικό περπάτημα στην άμμο
Ο Ολυμπος στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO
Να πλένουμε τα αυγά πριν τα βάλουμε στο ψυγείο;
Πέντε ταινίες με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους
Η ΕΛ.ΑΣ προειδοποιεί για νέα τηλεφωνική απάτη

Δείτε ακόμη

Full Moon Sleepover στο Πάρκο Νιάρχος
Η «μωβ» παιδική χαρά
Η “Οδύσσεια” του Ηλία Καρελλά ζωντανεύει στο Θέατρο Κάππα
Αστρορομποτική στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης
«Πολυάννα, το παιχνίδι της χαράς» από την Κάρμεν Ρουγγέρη
Το Summer BOOM Village Family Festival επιστρέφει
Share This Post