Ένα Μουσείο που … Δεν Είναι Μόνο Μουσείο


 • Έχουμε ήδη μπει στο φθινόπωρο και αναζητάμε ευχάριστες εξορμήσεις για τα πολύτιμα Σαββατοκύριακά μας. Σίγουρα για όσους έχουν οικογένεια και επιδίωξή τους είναι να δραπετεύουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, ένα μουσείο πάντα αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Αν αυτό συνδυάζει τη διασκέδαση με τη μάθηση, τότε ακόμα καλύτερα. Οπότε επιλέγουμε ένα Μουσείο που … δεν είναι μόνο Μουσείο.

  Ένα διαφορετικό Μουσείο

  Μιλάμε για το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ, στην οδό Πρωτέως στη Νέα Κηφισιά που φέτος ανοίγει τις πύλες του για 12η συνεχή χρονιά. Ένα Μουσείο που … δεν είναι μόνο Μουσείο, γιατί σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε τα Νέα του Εκπαιδευτικά Προγράμματα. Προγράμματα τα οποία θα βρείτε πιο ανανεωμένα και πιο καινοτόμα από ποτέ.

  Mouseio nea ekpaideytika 2022-2023_1
  Ένα Μουσείο που … δεν είναι μόνο Μουσείο δίνει πάντα την ευκαιρία στους επισκέπτες του να εξερευνήσουνε, να ανακαλύψουνε, να επεξεργαστούνε τον πλούτο των εκθεμάτων του.

   

  Από τις 16 Οκτωβρίου μέχρι και το Μάιο του 2023, τα μικρά παιδιά γίνονται άλλοτε μεγάλοι ερευνητές και άλλοτε καλλιτέχνες. Το σίγουρο είναι πως ο ελεύθερος χρόνος τους στο Μουσείο, είναι πάντα δημιουργικός.

  Οι μεταμορφώσεις τους σε μικρούς Λιχτενστάϊν κατασκευάζοντας υδάτινα καλωδιακά πλοία ή σε αγγελιοφόρους της Αφροδίτης, συναρπάζουν.

  Φτιάχνουν επίσης τη δική τους κούκλα – τηλεφωνήτρια με έμπνευση απο τον Ευγένιο Σπαθάρη. Επιπλέον μπαίνουν στο μαγικό κόσμο της STEM αλλά και κατασκευάζουν ταχυδρομικά περιστέρια με τη βοήθεια έμπειρων κεραμιστών.

  Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ_νέα εκπαιδευτικά προγράμματα
  Επιμόρφωση και ψυχαγωγία μέσα απο μία πληθώρα επιστημονικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων για παιδιά αλλά και για ολόκληρη την οικογένεια.

   

  Και το συναρπαστικό δημιουργικό ταξίδι, δεν τελείωνει εδώ… Τα παιδιά εικονογραφούν μια ολόκληρη τηλεφωνική συνομιλία. Με εμπνεύσεις από τη διάσημη εικαστικό Niki de Saint Phalle υπό την καθοδήγηση της σπουδαίας εικαστικού Μάρθας Δημητροπούλου.

  Πλούσιο εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο

  Αξίζει, όμως, να γνωρίζει κανείς και την πραγματικά σπουδαία και αξιέπαινη πρωτοβουλία του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ταξιδεύει διαδικτυακά με τα σύγχρονα εικαστικά του εργαστήρια και επισκέπτεται απομακρυσμένα σχολεία της περιφέρειας.

  Όπως κάθε χρόνο, τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα πλαισιώνονται με σχολικές και οικογενειακές  ξεναγήσεις.  Αλλά και ακόμα περισσότερες δράσεις με έμφαση στην τεχνολογία και το σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον, ειδικά σχεδιασμένες για μαθητές όλων των βαθμίδων.

  Μάθετε όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα, μέσα από το νέο site στο  www.otegroupmuseum.gr


  Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

  Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub