25η Μαρτίου: Ποια Μουσεία έχουν δωρεάν είσοδο


 • Η 25η Μαρτίου αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για να επισκεφθεί κανείς ένα από τα μουσεία της πρωτεύουσας, καθώς ορισμένα από αυτά καλωσορίζουν το κοινό με ελεύθερη είσοδο προς τιμή της εθνικής επετείου.

  Συγκεκριμένα ελεύθερη είσοδο έχουν τα εξής 3 μουσεία:


  Μουσείο της Ακρόπολης

  Εκτός από τα μόνιμα εκθέματα του Μουσείου που μπορείτε να δείτε, το Μουσείο Ακρόπολης υποδέχτηκε για ένα διάστημα οκτώ ετών το περίφημο «θραύσμα Fagan» από το Μουσείο Antonino Salinas του Παλέρμο. Η ιδιαιτερότητα αυτής της επιστροφής δεν έγκειται στην μακροχρόνια κατάθεση (‘deposito’) του θραύσματος στο μνημείο που ανήκει, στη ζωφόρο του Παρθενώνα στο Μουσείο Ακρόπολης, αλλά στην προοπτική της παραμονής του εδώ σε μόνιμη βάση (‘sine die’), που έχει ξεκινήσει από την Περιφερειακή Κυβέρνηση της Σικελίας προς το ιταλικό Υπουργείο Πολιτισμού.

  Πρόκειται για απόσπασμα του λίθου VI της ανατολικής ζωφόρου του Παρθενώνα, όπου απεικονίζονται οι θεοί του Ολύμπου καθιστοί, να παρακολουθούν την πομπή και την παράδοση του πέπλου στην Αθηνά, την Πολιούχο θεά της Αθήνας. Απεικονίζει τα κάτω άκρα της θεάς Αρτέμιδας, μεταξύ άλλων θεάς του κυνηγιού, η οποία ατενίζει προς την πομπή των Παναθηναίων, που προσέρχεται προς τον μεγάλο ναό.

  Το θραύσμα τοποθετήθηκε προσωρινά σε ειδική προθήκη στην Αίθουσα του Παρθενώνα έως την προσαρμογή του στον λίθο VI όπου ανήκει, αφού προηγηθούν οι κατάλληλες επεμβάσεις από τους συντηρητές για τη στερέωσή του.


  Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

  Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο τιμώντας την επέτειο της 25ης Μαρτίου φιλοξενεί την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022, στις 20:00, την παράσταση – αφήγηση “φερμένα εκ στόματος”. Αφηγήσεις για το 1821.

  25η Μαρτίου στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

   


  Πολεμικό Μουσείο

  Η περιήγηση στους χώρους του κτιρίου  πάει πίσω στον χρόνο, ξεκινώντας από την προϊστορική εποχή και καταλήγοντας σε εκθέματα αντιπροσωπευτικά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η εξωτερική εκσυγχρονιστική όψη του μουσείου με τη συλλογή πυροβόλων και μαχητικών σκαφών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας είναι από μόνη της αιτία για να το επισκεφθείτε.


  Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

  Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub