Θεσσαλονίκη: Απινιδωτές στα σχολεία δήμου

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, εξοπλισμένα με απινιδωτές θα είναι από τον Σεπτέμβριο, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Νεάπολης-Συκεών, αλλά και δημοτικά κτίρια.

Με το πέρας του διαγωνισμού και την ανάδειξη αναδόχου, που έχει ήδη ολοκληρωθεί, ο δήμος θα προμηθευτεί το αμέσως επόμενο διάστημα 25 καταρχήν απινιδωτές που θα τοποθετηθούν σε σχολεία και δημοτικά κτίρια, από τα οποία δύο, τουλάχιστον, άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου και έλαβαν τη σχετική πιστοποίηση.

«Μετά τη λήψη της σχετικής απόφασης για την υλοποίηση του προγράμματος κινήθηκαν άμεσα και οι απαιτούμενες διαδικασίες, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός, αναδείχθηκε η ανάδοχος εταιρεία, και με το ποσό των 44.671 ευρώ, ο δήμος μας θα προμηθευτεί το αργότερο έως τα τέλη του καλοκαιριού 25 καταρχήν απινιδωτές» αναφέρει ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, διευκρινίζοντας ότι «όπως είχαμε ορίσει εξαρχής ως λογικό προαπαιτούμενο, για να τοποθετηθεί απινιδωτής σε κάποιο κτίριο, είτε σχολικό, είτε άλλο δημοτικό, θα πρέπει τουλάχιστον δύο άτομα να έχουν λάβει την σχετική πιστοποίηση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και την χρήση των Απινιδωτών».

Διαβάστε ακόμη

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει την Πανσέληνο του Αυγούστου
Νέο πλαίσιο από Σεπτέμβριο για τις σχολικές εκδρομές
Κολυδάς: «θερμή ανωμαλία» και ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες
Γιατί το καλοκαίρι κάνει τα παιδιά πιο ευέξαπτα
ΚΠΙΣΝ: Full Moon Film Marathon
ΕΟΔΥ: Περιμένουμε κορύφωση του ιού του δυτικού Νείλου

Δείτε ακόμη

“Ρεμπέτικο για Παιδιά” στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Λυρική Σκήνη: Ο Καραγκιόζης Ριγολέττος
Full Moon Sleepover στο Πάρκο Νιάρχος
Η «μωβ» παιδική χαρά
Η “Οδύσσεια” του Ηλία Καρελλά ζωντανεύει στο Θέατρο Κάππα
Αστρορομποτική στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης
Share This Post