Σύμφωνα με τη ΜΚΟ Save the Children, αποκεφαλίζονται παιδιά στη Μοζαμβίκη

Μικρά παιδιά ηλικίας 11 ετών αποκεφαλίζονται στο Κάμπο Ντελγκάντο, της Μοζαμβίκης, σύμφωνα με την οργάνωση Save the Children, καθώς η εξέγερση στην χώρα συνεχίζει να εκτοπίζει χιλιάδες κατοίκους. Οι ιστορίες από τις εκτοπισμένες οικογένειες προκαλούν φρίκη και θλίψη.

Μία μητέρα, η Έλσα, 28 ετών, μίλησε για τον 12χρονο γιο της, που αποκεφαλίστηκε κοντά στο σημείο όπου κρυβόταν με τα άλλα τρία της παιδιά.

«Εκείνο το βράδυ επιτέθηκαν στο χωριό μας και κάηκαν σπίτια. Όταν ξεκίνησαν όλα, ήμουν στο σπίτι με τα τέσσερα παιδιά μου. Προσπαθήσαμε να δραπετεύσουμε στο δάσος, αλλά πήραν τον μεγαλύτερο γιο μου και τον αποκεφάλισαν. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα γιατί θα μας σκότωναν και εμάς» είπε.

Η 29χρονη Αμέλια αναζήτησε καταφύγιο στο σπίτι του αδερφού της με τα τρία της παιδιά. Το τέταρτο παιδί της ήταν 11 ετών όταν δολοφονήθηκε από ένοπλους άνδρες. Η ίδια λέει ότι πνίγεται από τον πόνο επειδή δεν είχε την ευκαιρία να αποχαιρετήσει τον γιο της ή να του προσφέρει μία σωστή ταφή.

«Αφού δολοφονήθηκε ο 11χρονος γιος μου, καταλάβαμε ότι δεν ήταν πλέον ασφαλές να μείνουμε στο χωριό μου. Φύγαμε για το σπίτι του πατέρα μου σε άλλο χωριό, αλλά λίγες μέρες αργότερα άρχισαν και εκεί οι επιθέσεις. Εγώ, ο πατέρας μου και τα παιδιά μου, περάσαμε πέντε μέρες τρώγοντας πράσινες μπανάνες και πίνοντας νερό μπανάνας μέχρι να καταφέρουμε να φτάσουμε εδώ» περιγράφει.

Ο Chance Briggs, Διευθυντής Save the Children στη Μοζαμβίκη, είπε πως οι «Οι αναφορές επιθέσεων σε παιδιά έπληξαν τον πυρήνα μας. Το προσωπικό μας έκλαψε όταν άκουσε τις ιστορίες της ταλαιπωρίας, που αφηγήθηκαν οι μητέρες, που βρέθηκαν σε camp. Αυτή η βία πρέπει να σταματήσει και οι εκτοπισμένες οικογένειες πρέπει να υποστηριχθούν καθώς αναρρώνουν από το τραύμα».

Σχεδόν 670.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους ήδη στη Μοζαμβίκη λόγω της σύγκρουσης στο Κάμπο Ντελγκάδο ενώ 1.000.000 άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με την ασιτία.

Διαβάστε ακόμη

Χαϊδάρι: Εκτός κινδύνου η 13χρονη που έπεσε από μπαλκόνι σχολείου
Πρόγνωση για τον καιρό της Πρωτομαγιάς
Καθηγήτρια έβαζε ταινίες θρίλερ την ώρα του μαθήματος
Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Νέα παράταση για τις αιτήσεις
Πειραματικά Σχολεία: Η κλήρωση σε ζωντανή μετάδοση
UNESCO: Αύξηση του χάσματος στα μαθηματικά μεταξύ αγοριών και κοριτσιών

Δείτε ακόμη

Ένας νέος σύγχρονος αθλητικός χώρος
Summer camp στις Νηρηίδες 2026
Πρωτομαγιά στο ΚΠΙΣΝ: Δραστηριότητες για όλη την οικογένεια
Doukas Summer Camp 2026
Πασχαλινές δράσεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
“Στο ένδοξο αλωνάκι. Μεσολόγγι 1826, Έξοδος” στην ΕΒΕ
Share This Post