Οργή στο Ισραήλ για το βιασμό 16χρονης από 30 άνδρες

Έρευνες για τον φερόμενο ομαδικό βιασμό κοριτσιού στο τουριστικό θέρετρο Εϊλάτ της Ερυθράς Θάλασσας πραγματοποιεί η ισραηλινή αστυνομία, σε μια υπόθεση που πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων στην κοινή γνώμη της χώρας.

Ένας από τους υπόπτους παραδέχθηκε ότι περίπου 30 άνδρες έκαναν σεξ με την 16χρονη, αλλά ισχυρίστηκε ότι ήταν «οικειοθελές» σύμφωνα με αναφορές στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία δήλωσε ότι έχει πραγματοποιήσει μέχρι τώρα δύο συλλήψεις, και εκτιμά ότι η ταυτοποίηση περαιτέρω υπόπτων είναι θέμα χρόνου. Παρότι οι αρχές δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιήσει τα ευρήματά τους, τοπικές εφημερίδες ανέφεραν ότι η κοπέλα δέχθηκε επίθεση στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της από πολλούς άντρες, ενώ άλλοι μαγνητοσκόπησαν το βιασμό.

Ο πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δήλωσε ότι η συγκλονιστική υπόθεση ισοδυναμεί με «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», και ζήτησε οι υπεύθυνοι να προσαχθούν στη δικαιοσύνη.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Πρόνοιας του Ισραήλ, Ιτζίκ Σμούλι, δήλωσε ότι η ισραηλινή κοινωνία έχει καθήκον να πολεμήσει έναν πολιτισμό που επέτρεψε να συμβούν «τόσο σοκαριστικές υποθέσεις».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ήδη από χθες το βράδυ διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν αυθόρμητα σε διάφορες πόλεις του Ισραήλ, όπως το Τελ Αβίβ και η Ιερουσαλήμ, σε υποστήριξη του θύματος και για να καταδικάσουν τις σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον γυναικών.

Διαβάστε ακόμη

Ο 10χρονος Max Alexander “κατακτά” την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού
“Η Μικρή Αμελί” στους κινηματογράφους
Απόπειρα εξαπάτησης πολιτών με SMS για τροχονομικές παραβάσεις
“Ο Μυστικός Πράκτορας Μπέρνι: Αποστολή στον Άρη” στους κινηματογράφους
Μετρό: Κλείνει εκτάκτως ο σταθμός Σύνταγμα
Παιδιά Δημοτικού εξανάγκασαν συμμαθητή τους να πιει νερό από τουαλέτα

Δείτε ακόμη

Δράσεις για παιδιά στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
Η φροντίδα του θεατρικού κουστουμιού στο Μουσείο Μαρία Κάλλας
“Όταν τα λουλούδια ταξιδεύουν…” στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
“Όταν τα κοχύλια ονειρεύονται… με τον Max Ernst!” στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
Athens Bike Festival: H μεγάλη γιορτή ποδηλάτου επιστρέφει
Η παιδική χαρά στο Πεδίο του Αρεως
Share This Post