
Οι πρώτες 3D διαβάσεις που στοχεύουν στη μείωση της ταχύτητας των οδηγών στην πόλη μας, είναι γεγονός. Τοποθετήθηκαν περιμετρικά του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του 2ου Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου, στις οδούς Φιλ. Λίτσα, Σεβ. Καλλισπέρη και Αισχύλου στο κέντρο του Χαλανδρίου.
Οι διαβάσεις μοιάζουν ακριβώς όπως κάθε διαβαθμισμένη διάβαση. Αυτό που διαφέρει όμως είναι ότι κάτω από τις λωρίδες υπάρχουν ζωγραφισμένες σκιές, που τις κάνουν να μοιάζουν με μπάρες που αιωρούνται στον αέρα. Στη θέα τους οι οδηγοί αναγκάζονται να κόψουν ταχύτητα καθώς όταν περνά περαστικός φαίνεται σαν να αιωρείται καθώς περπατά εκεί.
Την ιδέα αυτή έχουν υλοποιήσει αρκετοί φορείς οδικής ασφάλειας σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο σημειώνοντας θετικά αποτελέσματα όπου εφαρμόστηκαν.
Η ενέργεια αποτελεί πρωτοβουλία της OK! Anytime Markets σε συνεργασία με την ομάδα καλλιτεχνών της Urban Act, η οποία, επιπροσθέτως, σχεδίασε και υλοποίησε την τοιχογραφία που στόλισε το κτήριο του σχολείου με θέμα το περιβάλλον, ευαισθητοποιώντας ακόμα περισσότερους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.
Τώρα που έγινε η αρχή, να ευχηθούμε να συναντάμε 3D διαβάσεις σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας όπου υπάρχουν σχολεία και γιατί όχι παντού;
Γράφει η Mom.me