Μίλτος Τεντόγλου: Έγραψε ιστορία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Βουδαπέστη

Για ακόμα μια φορά ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε το θαύμα του γράφοντας τη δική του ιστορία, αφού στο τελευταίο του άλμα, πήρε το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Βουδαπέστη.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε όλη την Ελλάδα περήφανη με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου αλλά έκανε και την Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου να μιλήσουν με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για τον παγκόσμιο πρωταθλητή του μήκους, αφού με άλμα στα 8,52μ στην έκτη του προσπάθεια, στον τελικό του μήκους, ο Έλληνας αθλητής κέρδισε το μοναδικό μετάλλιο που έλειπε από την συλλογή του, το χρυσό.

Ο απόλυτος εκτελεστής των πρωταθλημάτων» και ο «άρχοντας του τελευταίου άλματος». Με αυτές τις δύο φράσεις, η Ευρωπαϊκή και η Παγκόσμια ομοσπονδία, αποθέωσαν τον Μίλτο Τεντόγλου.

Σε ένα ποστάρισμα της μάλιστα, η Παγκόσμια ομοσπονδία σχολίασε το χρυσό και στα ελληνικά.

 

Λίγο μετά το νέο του άθλο και το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου o Mίλτος Τεντόγλου εμφανίστηκε στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ ικανοποιημένος από την κατάκτηση της κορυφής κόσμου, αν και όπως είπε, θα μπορούσε να πάει ακόμη καλύτερα.

Ευχαρίστησε τον κόσμο στο στάδιο που τον ενθάρρυνε στις προσπάθειές του, ενώ για την τελευταία του προσπάθεια που του έδωσε και τη νίκη είπε ότι ρίσκαρε λίγο ακόμη και τραυματισμό, όμως όλα πήγαν καλά, όπως είπε.
Μετά από την υπερπροσπάθεια είπε ότι σκέφτεται να χαλαρώσει λίγο και να σκεφθεί τον επόμενο στόχο του που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι.

Μεταξύ άλλων είπε:

“Στόχος μου ήταν να κάνω κάτι παραπάνω. Δεν με άφησαν τα πόδια μου, δεν με άφησε το κλίμα. Είχε πολλή ζέστη, πολλή υγρασία, δεν έχω ανάσα, θέλω να πιω πολύ νερό. Το άλμα ήταν για 8,70, αλλά άφησα τα πόδια στην άμμο και γι’ αυτό νευρίασα.
Κατάλαβα ότι ήταν πάνω από 8,40 και θύμωσα, γιατί ήταν για 8,70μ. Είπα ‘πώπω λάθος’, που μπορεί να το θυμάμαι για πάντα. Είμαι ευχαριστημένος που κέρδισα, αλλά μπορούσα να κάνω ένα ρεκόρ. Στο τελευταίο άλμα φαίνεται ξεκάθαρα ότι αφήνω τα πόδια στην προσγείωση, δεν ξέρω γιατί. Απλά ήθελα κάτι καλύτερο, γιατί ήμουν σε εξαιρετική κατάσταση. Τι να κάνουμε, έτσι είναι οι αγώνες. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει. Είμαι πολύ ευχαριστημένος σήμερα.”

 

 

Διαβάστε ακόμη

ΕΦΕΤ: Νέα ανακοίνωση για την ανάκληση της φέτας
Είναι τοξική η πικροδάφνη στα σχολεία;
Βρέφος πέθανε μετά από αντιισταμινικό που του έδωσαν για να ηρεμήσει
Βουλιαγμένη: Τι καταγγέλλει η μητέρα για την αρπαγή του ανηλίκου
“Η Έλι και η Παρέα των Φαντασμάτων” στους κινηματογράφους
Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς 2026: Η άνοιξη ανθίζει στο Άλσος

Δείτε ακόμη

Doukas Summer Camp 2026
Πασχαλινές δράσεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
“Στο ένδοξο αλωνάκι. Μεσολόγγι 1826, Έξοδος” στην ΕΒΕ
“Το σπίτι με τα παράθυρα” στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
Μια ξεχωριστή διαδικτυακή αστρονομική εμπειρία
“Η Επανάσταση των Χρωμάτων” στην Εθνική Πινακοθήκη
Share This Post