
‘Ολο και περισότεροι χρήστες στη χώρα μας λαμβάνουν, τις τελευταίες ημέρες, αυτοματοποιημένα μηνύματα στο Messenger από πραγματικές επαφές τους στο Facebook. Τα επίμαχα μηνύματα όμως είναι κακόβουλα και περιέχουν ιό.

Όσοι πατούν στον σύνδεσμο που πειρέχει το μήνυμα, οδηγούνται σε μία ιστοσελίδα που μοιάζει με το Facebook όπου τους ζητείται να πληκτρολογήσουν εκ νέου το username και το password, για την ταυτοποίηση τους. Με αυτόν τον τρόπο υποκλέπτονται τα στοιχεία πρόσβασης στους λογαριασμούς των θυμάτων.
Ο πρώην Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης προειδοποίησε σήμερα τους χρήστες να μην εισάγουν σε αυτή την σελίδα τα στοιχεία τους.
Σε περίπτωση που το έχουν ήδη κάνει, θα πρέπει να αλλάξουν αμέσως κωδικό και, αν η εισαγωγή των στοιχείων έγινε από κινητό τηλέφωνο, τους συμβουλεύει να επαναφέρουν τα smartphone τους στις εργοστασιακές τους ρυθμίσεις.
Share This Post












