Η Fabric Republic παρέδωσε 96 κιλά ρούχα σε παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη

Η Fabric Republic ήρθε για να καλύψει το κενό δημιουργώντας το πρώτο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πλεονάζοντος ρουχισμού στην Ελλάδα. Ένα πρόγραμμα δηλαδή για την οργανωμένη διαχείριση των ρούχων που δεν θέλουμε πια στις ντουλάπες μας.
Το ρούχο είναι βασικό αναντικατάστατο υλικό αγαθό από τη πρώτη στιγμή της ζωής μας στο κόσμο. Σκιαγραφεί τη ταυτότητα μας, ντύνει τις στιγμές μας, τα όνειρα και τις ευκαιρίες μας. Η αξιοποίηση μεγάλου όγκου ενδύματος από τις εκάστοτε κοινωνικές δομές δεν είναι επαρκής, με αποτέλεσμα, χιλιάδες τόνοι ετησίως να καταλήγουν στις χωματερές αναξιοποίητοι ενώ την ίδια στιγμή χιλιάδες συνάνθρωποι μας ζητούν να ντυθούν αξιοπρεπώς.
Συνολικά στην Αθήνα έχουν τοποθετηθεί κάδοι συλλογής ρουχισμού στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο στάδιο Εύνικος (Άνω Λιόσια, Δήμος Φυλής) και στην Κεντρική Πλατεία Νέας Φιλαδέλφειας και φυσικά στη Fabric Republic [Λεωφ. Θεσσαλονίκης 65Β, Νέα Φιλαδέλφεια]
Επίσης έxουν τοποθετηθεί κάδοι περισυλλογής ρουχισμού σε κάποια καταστήματα της αλυσίδας ZARA ως επίσημος συνεργάτης.Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 η ομάδα του Fabric Republic επισκέφτηκε το ”Εργαστήρι Πολιτισμού” και την Μονάδα Παιδικής Προστασίας του Φορέα «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού» στην οδό Αλκαμένους 11 στον Σταθμό Λαρίσης, όπου παρέδωσε 96 κιλά ρουχισμού για την κάλυψη των αναγκών τους.Το Εργαστήρι Πολιτισμού είναι ένας πολύχρωμος και ιδιαίτερα φιλικός χώρος όπου λειτουργεί δανειστική παιδική βιβλιοθήκη 7000 ελληνικών αλλά και δίγλωσσων τίτλων καθώς και δημιουργικές ομάδες ψυχαγωγικών, μαθησιακών και συλλογικών δραστηριοτήτων ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά 6 έως 12 ετών.

Η Μονάδα Παιδικής Προστασίας  είναι ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα το οποίο δραστηριοποιείται στον αστικό ιστό της Αθήνας από τον Οκτώβριο του 2017 και προσφέρει νομική, κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη σε άστεγα ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες αλλά και σε παιδιά που είναι στην Ελλάδα με τις οικογένειές τους.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της προστασίας, της φροντίδας των οικογενειών τους και η ολιστική υποστήριξη τους βασιζόμενοι σε ένα εξατομικευμένο πλάνο δράση με σκοπό την πρόσβαση σε βιώσιμες λύσεις καθώς και την ένταξή τους στη νέα τους πατρίδα. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες [UNHCR].

 

 

Διαβάστε ακόμη

Η μικρή Ελεονώρα κέρδισε τη μάχη με τον καρκίνο
Καιρός: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων
Πάτρα: Πέθανε η 38χρονη έγκυος που υπέστη τρεις ανακοπές
Μάτι: 104 φαναράκια για τις 104 ψυχές που χάθηκαν
Έγκυος υπέστη τρεις ανακοπές και έχασε το μωρό της
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με καταιγίδες και μπουρίνια

Δείτε ακόμη

Εργαστήριο γλυπτικής: Πλάθοντας το σώμα
“Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε καλοκαιρινή περιοδεία
Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση
Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Share This Post