Ο «θησαυρός» του βιβλίου άνοιξε τις πόρτες του


 •  Εγκαινιάστηκε η νέα βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών

   Για όλους όσοι ψάχνουν έναν χώρο αλήθειας, έμπνευσης και γνώσης ή απλώς ένα σημείο αποτοξίνωσης και επαναπροσδιορισμού, ο «θησαυρός» του βιβλίου άνοιξε επιτέλους τις δικές του πόρτες…

  Εκεί, στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, είναι πλέον διαθέσιμος για όλους ο πιο μαγικός τόπος του βιβλίου: Η Κεντρική Βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.

  Η φρεσκοφερμένη βιβλιοθήκη της σχολής, είναι απόρροια της συνεργασίας 16 ξεχωριστών σπουδαστηρίων και βιβλιοθηκών που λειτουργούσαν μέχρι τώρα στο κτήριο της Φιλοσοφικής, ενώ στα ράφια της «φιλοξενούνται» περίπου 500.000 βιβλία, με ανάμεσά τους αρκετούς πάπυρους και χειρόγραφα, αλλά και περίπου 20.000 σπάνιες και πολύτιμες εκδόσεις, που χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα μέχρι και σήμερα!

  Με τρεις ορόφους και συνολικό εμβαδόν 7.500 τετραγωνικά, η κατασκευή της διήρκεσε περίπου 13 χρόνια, όντας όνειρο ζωής όλων των πρυτάνεων που ασχολήθηκαν ποτέ με το εγχείρημα. Το εν λόγω έργο αποπερατώθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 και η βιβλιοθήκη έναν μήνα αργότερα ξεκίνησε ενεργά την πιλοτική της λειτουργία.

  Σημειώνεται ότι οι 400 θέσεις αναγνωστών δεν αφορούν μόνο τους σπουδαστές της σχολής, αλλά και οποιονδήποτε άλλο… βιβλιόφιλο, καθώς το κοινό μπορεί να επισκεφτεί τη συγκεκριμένη βιβλιοθήκη, που αποτελεί πλέον τη δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας μετά την Εθνική, οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμεί.

  Χρυσοστόμου Μαρκέλλα • Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

 • Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub