Σχολή Μπάουχαους

ΣΧΟΛΗ ΜΠΑΟΥΧΑΟΥΣ, Ντεσάου 1925-1926 | Αρχιτέκτονας: Βάλτερ Γκρόπιους

Η Σχολή Bauhaus, που ιδρύθηκε στη Βαϊμάρη το 1919, υπήρξε μια από τις πιο σημαντικές σχολές τέχνης και σχεδιασμού στην ιστορία. Βάσει της ολιστικής προσέγγισης της σχολής, όλοι οι κλάδοι του σχεδιασμού διδάσκονταν εκεί, από το βιομηχανικό σχεδιασμό έως το σχεδιασμό επίπλων και άλλων αντικειμένων στα εργαστήρια μεταλλουργίας, ξυλουργικής, κεραμικής και υφαντικής. Υπήρχαν επίσης μαθήματα εικαστικών, γλυπτικής και αρχιτεκτονικής. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Σχολής λάμβανε υπόψη του τη σχέση μεταξύ του σχεδιασμού και της βιομηχανίας, καθώς και την ανάγκη προσαρμογής της τέχνης στις ανάγκες της κοινωνίας.

Το 1925, η Σχολή μετακόμισε στο Ντεσάου και ο αρχιτέκτονας Βάλτερ Γκρόπιους, διευθυντής του σχολείου, αποφάσισε να κατασκευάσει ένα κτίριο που θα ενσωμάτωνε και θα αναπαριστούσε τις βασικές αρχές της.

Tυπώστε το δισέλιδο με τη Σχολή Μπάουχαους.

Μπορείτε να βρείτε εικόνες από κάποια από τα χαλιά, τα έπιπλα, τα υφάσματα, τους πίνακες και τα κτίρια που έχουν σχεδιαστεί στη Σχολή; Πώς σας φαίνονται; Θα μπορούσατε επίσης να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικά με τις θεατρικές παραστάσεις που διοργανώθηκαν εκεί, το συγκρότημα Μπάουχαους και τα διάσημα φοιτητικά πάρτι.

Αν δεν έχετε εκτυπωτή στο σπίτι, μπορείτε να ζωγραφίσετε μόνοι σας τη Σχολή Μπάουχαους, να τη χρωματίσετε και φυσικά να δημιουργήσετε το λεύκωμα σας.

Διαβάστε ακόμη

Ματίνα Παγώνη: «Κάντε τεστ κορονοϊού πριν φύγετε για διακοπές»
Καύσωνας: Πότε ξεκινά η υποχώρηση της θερμοκρασίας
Δανός ισχυρίζεται ότι είναι ο Μπεν
Και όμως η Hello Kitty δεν είναι γάτα
Κλειστός ο Εθνικός κήπος
Μάθημα Ηθικής για όσα παιδιά δεν διδάσκονται Θρησκευτικά

Δείτε ακόμη

“Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε καλοκαιρινή περιοδεία
Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση
Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Meet Market: Δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά
Share This Post