Σιαμαίες δίδυμες χωρίστηκαν πριν 20 χρόνια - Πως είναι τώρα (vid)


 • Η Έριν και η Τζέιντ Μπάκλς, 19 ετών σήμερα, γεννήθηκαν στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, ως σιαμαία δίδυμα, δηλαδή ενωμένες από τη μέση του στήθους μέχρι τον ομφαλό. Μετά από σχεδόν 20 χρόνια συναντήθηκαν με τους γιατρούς που τις χώρισαν και τους έδωσαν νέα ζωή.

  Οι αδελφές μοιράζονταν ένα διάφραγμα με τους γιατρούς να μην είναι σίγουροι αν θα μπορούσαν να αναπνεύσουν μόνες τους – αλλά το δίδυμο υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στο Εθνικό Νοσοκομείο Παίδων το 2004.

  Η Έριν και η Τζέιντ υποβλήθηκαν στην επέμβαση διαχωρισμού λίγο μετά τη γέννησή τους με μια επίλεκτη ομάδα δύο δωδεκάδων ειδικών που συμμετείχαν στην «επικίνδυνη» διαδικασία.

  Αναλογιζόμενη την επέμβαση, η μητέρα τους δήλωσε στο Good Morning America: «Ήταν πολύ δύσκολο. Δεν ξέραμε όταν γεννήθηκαν αν θα μπορούσαν να επιβιώσουν».

  Οι δίδυμες, που τώρα φοιτούν και στο κολέγιο, βιντεοσκοπήθηκαν καθώς μπήκαν στο δωμάτιο γεμάτο με το προσωπικό που είχε βοηθήσει κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

  Η Έριν δήλωσε στο δημοσίευμα: «Αν δεν ήταν αυτοί οι άνθρωποι, δεν θα ήμασταν καθόλου εδώ. Το σκέφτομαι πολύ αυτό».

  Η Τζέιντ, η οποία χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι ως αποτέλεσμα προβλήματος που υπέστη στη σπονδυλική στήλη κατά τη διάρκεια της επέμβασης, πρόσθεσε ότι έχει «σκεφτεί πώς θα ήταν η ζωή» αν εξακολουθούσαν να είναι ενωμένες.

  «Δεν ξέρω πώς θα ήταν πραγματικά δυνατό να ζήσουμε μια τέτοια ζωή», είπε.

  Τα κορίτσια είναι τώρα και οι δύο ενθουσιώδεις αθλήτριες – με την Jade να τρέχει στον στίβο και να παίζει χόκεϊ επί χόρτου με την Erin να ακολουθεί τα ενδιαφέροντά της στο μπάσκετ με αμαξίδιο.

  Ο πλαστικός χειρουργός Μάικλ Μπογιατζιάν δήλωσε: «Ήταν μια τεράστια συναισθηματική μέρα. Και το να τους βλέπω χρόνια μετά… είναι πολύ μεγάλο για μένα».

  Ο πατέρας των αξιολάτρευτών κοριτσιών δήλωσε επίσης στο δημοσίευμα ότι ήταν «ενθουσιασμένος που τα κορίτσια βλέπουν την ομάδα που βοήθησε να ξεκινήσουν μια νέα ζωή γι’ αυτές, χωρίζοντάς τες και δίνοντάς τους τα δικά τους ξεχωριστά σώματα για να βγουν έξω και να κατακτήσουν τη ζωή».

     Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

 • Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub