Ναυαγοσώστης έσωσε 6χρονο κοριτσάκι σε πισίνα ξενοδοχείου στη Ζάκυνθο


 • Ναυαγοσώστης, σε ξενοδοχειακή μονάδα στη Ζάκυνθο, έσωσε ένα 6χρονο κοριτσάκι από βέβαιο πνιγμό στην πισίνα.

  Ο Αλέξης Βασιλόπουλος, εντόπισε εγκαίρως το παιδί και επενέβη άμεσα, σώζοντας το. Το κοριτσάκι είχε διαφύγει της προσοχής της μητέρας του και είχε βουλιάξει στο νερό που υπήρχε στην πισίνα.

  Ειδικότερα, ο ναυαγοσώστης, περιγράφοντας το περιστατικό στην εφημερίδα Γνώμη της Πάτρας αναφέρει: “Κατά την διάρκεια της υπηρεσίας μου και ενώ βρισκόμουν επάνω στην γέφυρα παρατήρησα ότι δύο παιδάκια είχαν ξεφύγει της προσοχής της μητέρας τους, με αποτέλεσμα το ένα να βρίσκεται μπροστά στις σκάλες της πισίνας που το βάθος του νερού, είναι 1.40μ.”.

  Όπως περιγράφει ο κ. Βασιλόπουλος, “Το άλλο είχε φθάσει μπροστά από την γέφυρα που το νερό έχει βάθος 1,80. Δεν πήρα τα μάτια μου πάνω από τα παιδιά, έχοντας κακό προαίσθημα. Το μικρότερο παιδί, 6 ετών, βούτηξε χωρίς κανένα βοήθημα. Κουνούσε τα χέρια του και κάποια στιγμή που το κεφάλι του έφθασε στην επιφάνεια έβγαλε έναν πνιχτό ήχο.”

  “Αντιλήφθηκα πως ήταν σε εξέλιξη σιωπηλός πνιγμός και χωρίς να χάσω χρόνο, αφού έλεγξα τη γέφυρα πήδησα από πάνω για να κερδίσω χρόνο. Έπιασα το παιδί και το έβγαλα στην επιφάνεια. Είχε τρομάξει αρκετά”, ανέφερε ο ναυαγοσώστης, ο οποίος θέλησε να ευχαριστήσει και δημόσια τον εκπαιδευτή του, Βασίλη Χατζόπουλο.

   


  Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

 • Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub