Έξαρση στις ιώσεις: Άνοδος 20% κάθε βδομάδα στη νοσηρότητα στα παιδιά


 • Πρωτοφανής έξαρση της νοσηρότητας στα παιδιά με άνοδο κάθε βδομάδα της τάξης του 20% παρατηρείται στα νοσοκομεία της χώρας. Σύμφωνα με μελέτες των τελευταίων 30 ετών, ποτέ στο παρελθόν δεν έχει σημειωθεί το φαινόμενο που διαπιστώνεται αυτή τη στιγμή.

  Όπως εξήγησε ο παιδιατρος Σπύρος Μαζάνης στον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και στην Ανθή Βούλγαρη, τρία είναι τα στοιχεία που εμπνέουν ανησυχία:

  Ολες οι ιώσεις έχουν ξεκινήσει φέτος πολύ νωρίτερα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και όσο κρυώνει ο καιρός θα αυξάνονται και τα κρούσματα. Υπάρχουν ταυτόχρονα πάρα πολλές διαφορετικές ιώσεις, οι οποίες έχουν τα ίδια συμπτώματα και πλήττουν περισσότερο το αναπνευστικό σύστημα μπορεί να υπάρχουν σε ένα παιδάκι δύο και τρεις διαφορετικοί ιοί ταυτόχρονα.

  Αναφορικά με την πιθανή αιτία αυτού του φαινομένου, ο κ. Μαζάνης σημείωσε ότι το διάστημα των 2,5 ετών της πανδημίας αποκλειστήκαμε από τους ιούς και ιδιαίτερα τα παιδιά από μηδέν έχω 14 ετών δεν εκτέθηκαν προκειμένου να αναπτύξουν αντισώματα.

   

   

  Ερωτηθείς για το τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατευτούμε και να προστατεύσουμε και τα παιδιά, ο παιδίατρος είπε να εστιάσουμε στα μέτρα για τα οποία μιλάμε όλο το προηγούμενο διάστημα: καλή υγιεινή, να αποφεύγουμε τον συνωστισμό -βλ. πάρτι και παιδότοπους.

   

  Αναφορά έκανε και στα εμβόλια και ιδιαίτερα σε εκείνο για τον πνευμονιόκοκκο, το οποίο συχνά οι γονείς αμελούν να κάνουν στα παιδιά. • Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

 • Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub