ΕΟΔΥ: Ανακοίνωση κρουσμάτων στις 15 Φεβρουαρίου

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 21.412 εκ των οποίων 32 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.216.411 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 49.7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 395 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.338 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 77, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 24.917 θάνατοι. 3 Το 95.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 489 (62.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 85.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 369 (75.46%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 120 (24.54%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.155 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 343 (ημερήσια μεταβολή -2.56%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 393 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Τα 6.272 από τα συνολικά 21.412 κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική, με την Θεσσαλονίκη να καταγράφει 2.375 και την Κρήτη συνολικά 1.744.

Διαβάστε ακόμη

Titanic: An Immersive Voyage
“Σον το Πρόβατο και το Τέρας της Φάρμας” στους κινηματογράφους
Καιρός: Έρχεται νέα επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες
Εργαστήρια κεντήματος, πλεξίματος και κεραμικής στα Δημοτικά Σχολεία
Ελεύθερη είσοδος σε Μουσεία, Αρχαιολογικούς χώρους το Σαββατοκύριακο
Βριλήσσια: Αγριος ξυλοδαρμός 14χρονου

Δείτε ακόμη

Η ΠΙΝΕΛΟΠΗ από την Παιδική σκηνή του “Από Μηχανής” θεάτρου
«Ένα ταξίδι που μας φέρνει κοντά»: Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ
Ποιος είναι ο Μάγος του Οζ;
«Όλιβερ Τουίστ» στο Θέατρο Κ. Βασιλάκου
“Τι ωραία θέα” στο Ιδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
What if festival
Share This Post