Διευκρινίσεις Βασιλακόπουλου για κοξάκι στα παιδιά


 • Καθησυχαστικός για το κοξάκι εμφανίστηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

  Συγκεκριμένα για τον ιό κοξάκι ανέφερε πως «είναι κυρίως ένας ιός που αφορά τα παιδιά» ενώ για Λάρισα και Πύργο που σημειώθηκαν περισσότερα κρούσματα σημείωσε πως «πρόκειται για ένα τοπικό φαινόμενο που επιτηρήθηκε φέτος, εξαιτίας των φυσικών καταστροφών που συνέβησαν στη Θεσσαλία, υπήρξε αυξημένη επαγρύπνηση και διαγνώστηκαν κάποια περιστατικά τα οποία άλλες χρονιές δεν θα είχαν διαγνωστεί, οπότε δεν μπορεί να γίνει και σύγκριση. Πάντα υπάρχει ο ιός στα παιδάκια, συνήθως στις μικρές ηλικίες κάτω από 6» χαρακτηρίζοντας το «αυτιόμενο νόσημα», το οποίο κάνει συμπτώματα από το γαστρεντερικό, κάνει και από το ανώτερο αναπνευστικό».

  Αν νοσηλευτεί δε κάποιο παιδί από κοξάκι είναι για λόγους αφυδάτωσης, δηλαδή αδυναμίας λήψης τροφής, και όχι κάτι που να ανησυχεί τους γονείς.

   

   

  Αναφορικά με τον κορονοϊό, ο καθηγητής τόνισε πως έχουμε φτάσει να έχουμε κάτι λιγότερο από 800 εισαγωγές, ενώ είχαμε πάνω από 1.000 2-3 εβδομάδες πριν. Ωστόσο υπογράμμισε πως «το πρόβλημα με τον κορονοϊό είναι ότι συνεχίζουμε να έχουμε έναν αριθμό θανάτων, 50 την εβδομάδα κατά μέσο όρο, ο οποίος είναι υπερβολικά υψηλός».


  Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

  Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub