Εμβολιασμός: Στους 3 μήνες η τρίτη δόση για τον κορονοϊό


 • Σε έκτακτες ανακοινώσεις αναφορικά με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το χρόνο χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου έναντι της νόσου COVID-19, προχώρησε σήμερα στις 18:00, στο υπουργείο Υγείας, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

  Με την εμφάνιση της μετάλλαξης ‘Ομικρον, η Επιτροπή αποφάσισε τη χορήγηση της τρίτης δόσης σε όλους τους ενήλικες από 18 μηνών και πάνω,  3 μηνες μετά τη 2η δόση. Το ίδιο χρονικό διάστημα ισχύει και για όσους έχουν νοσήσει.

  Συγκεκριμένα, η Επιτροπή γνωμοδότησε ότι με την εμφάνιση της Όμικρον και στην Ελλάδα επανεξέτασε τις συστάσεις για την τρίτη δόση. Η αναμνηστική δόση θα δίνεται 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους με δύο δόσεις. Σε περίπτωση νόσησης, η τρίτη δόση θα γίνεται τρεις μήνες μετά τη διάγνωση.

  Το διάστημα των δύο μηνών για όσους έχουν κάνει το J&J παραμένει. Υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού αυτήν την Κυριακή. Τη Δευτέρα θα διορθωθούν και οι συστάσεις.

  Έχει αυξηθεί η δυναμικότητα για τον Δεκέμβριο, που μπορούν να γίνουν πάνω από 3 εκατομμύρια εμβολιασμοί. Ο σχεδιασμός είναι όλοι όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου να κάνουν το εμβόλιο. • Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

  Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub