'Ομικρον: Τα πιο πιθανά συμπτώματα στα παιδιά


 • Ολοένα και περισσότερα παιδιά νοσούν με την Όμικρον σε δεκάδες χώρες του πλανήτη. Παρόλο που θεωρείται πιο ήπια από την Δέλτα, οι νοσηλείες παιδιών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα σε όλες τις χώρες. Ευτυχώς σε μεγάλο βαθμό,  η παραμονή των παιδιών στα νοσοκομεία είναι ολιγοήμερη και χωρίς επιπλοκές.

  Τα συμπτώματα που εμφανίζουν τα παιδιά όταν μολυνθούν από την Όμικρον

  Επικαλούμενη την προκαταρκτική ανάλυση περίπου 200 κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον σε παιδιά ηλικίας 8-12 ετών, που καταχώρησαν τα συμπτώματά τους στην εφαρμογή ZOE COVID-19 στη Βρετανία, η καθηγήτρια Κλινικής Ενδοκρινολογίας στο Κing’s College London, Έμμα Ντάνκαν, είπε στο Insider ότι τα περισσότερα παιδιά ανέφεραν ότι υπέφεραν από:

  κόπωση
  πονοκέφαλο
  πονόλαιμο
  καταρροή
  φτάρνισμα
  πυρετό
  βήχα

  Η Ντάνκαν επεσήμανε ότι τα στοιχεία της δεν περιλαμβάνουν ασυμπτωματικά κρούσματα της Covid-19 κι ότι τα περισσότερα παιδιά, τα στοιχεία των οποίων αναλύθηκαν, είχαν εμβολιαστεί, αν και παρατηρήθηκε παρόμοιο μοτίβο συμπτωμάτων σε ανεμβολίαστα παιδιά. Ο εμβολιασμός, τόνισε, φαίνεται ότι μειώνει τη συχνότητα και τη διάρκεια των συμπτωμάτων, αλλά δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί αυτό.

  Άλλοι ειδικοί αναφέρουν ως σπανιότερα συμπτώματα στα παιδιά που μολύνθηκαν από την Όμικρον εξανθήματα, εντερικά προβλήματα, όπως η διάρροια, αλλά και ψευδομεμβρανώδη λαρυγγίτιδα, δηλαδή μια λοίμωξη των αεραγωγών που κάνει ένα παιδί να ακούγεται σαν φώκια ή σαν σκύλος που γαβγίζει, όταν βήχει. «Τα περισσότερα παιδιά εμφανίζονται στο ανώτερο αναπνευστικό συμπτώματα που θυμίζουν γρίπη, ανεξαρτήτου ηλικίας», λέει ο δρ Τζον ΜακΓκουάιρ, επικεφαλής της ΜΕΘ του παιδιατρικού νοσοκομείου του Σιάτλ, συμπληρώνοντας ότι οι γονείς θα πρέπει να έχουν το νου τους και για πόνους στην κοιλιακή χώρα, πυρετό και εξανθήματα.

  Από την πλευρά της, η δρ Λάιζα Σάιμαν, καθηγήτρια Παιδιατρικής στο Vagelos College of Physicians and Surgeons, εκτιμά ότι η ψευδομεμβρανώδης λαρυγγίτιδα φαίνεται να είναι σύμπτωμα της Όμικρον, αλλά προέτρεψε τους γονείς να μην ανησυχούν, γιατί συνήθως «περνά από μόνη της».

   

  Παυλάκης: Δεν είναι δυνατόν να πανηγυρίζουμε για τα κρούσματα στα σχολεία

  Παπαευαγγέλου: Έχουμε αύξηση των νοσηλειών των παιδιών

    • Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

 • Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub