Θάνατος 3χρονης από κορονοϊό στο Παίδων


 • ‘Εχασε τη μάχη με τη ζωή το 3χρονο κοριτσάκι που νοσούσε από κορονοϊό στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού». Η ιατροδικαστική διερεύνηση θα ρίξει φως στην αιτία του θανάτου της.

  Το κοριτσάκι νοσούσε με κορονοϊό, όταν οι γονείς του το μετέφεραν στο Θριάσιο νοσοκομείο, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, το παιδί είχε υποστεί ανακοπή και παρελήφθη σε βαριά κλινική κατάσταση από τους γιατρούς ενώ ειδοποιήθηκε αμέσως το ΕΚΑΒ για να γίνει διακομιδή σε Μονάδα του Παίδων.

  Επιχειρήθηκε ανάταξη η οποία ήταν επιτυχής. Το παιδί απέκτησε σφυγμό και στη συνέχεια διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο «Αγλαϊα Κυριακού».

  Η 3χρονη εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, δίνοντας σκληρή μάχη για τη ζωή της. Περίπου ένα 24ωρο μετά την ανακοπή που είχε υποστεί,  κατέληξε.

   

  Περισσότερα στοιχεία για τη μοιραία καρδιακή ανακοπή και τη συσχέτισή της με τον κορονοϊό θα δώσουν οι ιστολογικες εξετάσεις, οι οποίες χρειάζονται τουλάχιστον τρεις μήνες για να ολοκληρωθούν.

  Μια πρώτη υπόθεση που μπορεί να γίνει, κατά τους ειδικούς, είναι ότι ο κορονοϊός προκάλεσε μυοκαρδίτιδα η οποία είχε ραγδαία εξέλιξη οδηγώντας τελικά σε ανακοπή.

  Πρόκειται για το όγδοο ανήλικο θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας και το τέταρτο μέσα στο 2022.

    • Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

 • Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub