Επιστημονικά Μαγειρέματα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Διοργανωτής:  Ίδρυμα Ευγενίδου

Περιγραφή:

Μέσα από διασκεδαστικά πειράματα τα παιδιά ανακαλύπτουν την επιστήμη που κρύβεται στην κουζίνα μας.

Βλέπουν τις ιδιότητες που έχουν διάφορες ουσίες που καταναλώνουμε καθημερινά και γνωρίζουν τα μυστικά της σωστής διατροφής, όπως γιατί δεν μπορούμε να χωνέψουμε τις ίνες των λαχανικών και γιατί πρέπει να τρώμε φρούτα διαφορετικών χρωμάτων.

Θα δουν πώς μπορεί ένας δοκιμαστικός σωλήνας να μυρίζει σαν φρεσκομαγειρεμένο φαγητό, πώς το γάλα μετατρέπεται σε παγωτό, πώς το ζελέ γίνεται χαβιάρι αλλά και θα γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο το σώμα μας ανταποκρίνεται στην… μοριακή κουζίνα!

Απαραίτητα συστατικά της συνταγής μας είναι μία δόση Χημείας, μία δόση Βιολογίας και… μία πρέζα Φυσικής!

Το εργαστήριο πραγματοποιείται κάθε Σάββατο στις 16:45 και απευθύνεται σε παιδιά από 12 ετών. Για να επιτραπεί η είσοδος σε ανηλίκους (<14 ετών) απαιτείται συνοδεία ενηλίκου.



Κόστος Συμμετοχής:  €4-6


Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση:  Λ. Συγγρού 387, 175 64 Π.Φάληρο

Τηλέφωνο:  210 94 69 600

E-mail:  ket@eef.edu.gr

Website:  https://tinyurl.com/2rnc7jpd


Kidshub