Καιρός: Έρχεται φθινόπωρο διαρκείας

kakokairia

Έρχεται φθινόπωρο διαρκείας με το σκηνικό του καιρού να αλλάζει και την θερμοκρασία να σημειώνει πτώση 6 έως 8 βαθμών Κελσίου.

Από αύριο αλλάζει το καιρικό σκηνικό, καθώς ο εμποδιστής Ρεξ φέρνει φθινόπωρο διαρκείας, σύμφωνα με ανάρτηση του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια.

Την επόμενη εβδομάδα, οι μέγιστες τιμές του υδραργύρου δεν θα ξεπεράσουν τους 24-25 βαθμούς, ενώ από το βράδυ του Σαββάτου έως το απόγευμα της Κυριακής αναμένονται ισχυρές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα.

Ο Τσατραφύλλιας προειδοποιεί ότι, εφόσον ο μεγάλος όγκος νερού δεν καταλήξει στη θάλασσα, υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Πελοποννήσου, του κεντρικού και νότιου Ιονίου και της Αιτωλοακαρνανίας.

Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν ελάχιστα ή καθόλου την Αττική, τη Θράκη και το Αιγαίο.

Η ανάρτηση Τσατραφύλλια

«Το ατμοσφαιρικό μπλοκάρισμα (Rex blocking) φέρνει Φθινόπωρο διαρκείας; “
Σχετικά με την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες τρία θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά:
Από την Παρασκευή 26/9 σταδιακά θα πέσει η θερμοκρασία 6-8 βαθμούς .Την επόμενη εβδομάδα ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 24-25 βαθμούς. Κατεβάζουμε ζακετούλες για τις πρωινές και βραδινές ώρες!
Παρασκευή και Σάββατο οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Από το Σάββατο το βράδυ μέχρι την Κυριακή το απόγευμα θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα.
Ευελπιστώ μεγάλος όγκος νερού να πέσει στη θάλασσα διότι σε αντίθετη περίπτωση δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν πλημμυρικά επεισόδια ή κατολισθήσεις σε ευάλωτες περιοχές της δυτικής και κεντρικής Πελοποννήσου ,του κεντρικού και νότιου Ιονίου και την Αιτωλοακαρνανίας.
Την Κυριακή 28/9 και τη Δευτέρα 29/9 οι βροχές θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη, αλλά θα είναι ευεργετικές και ακίνδυνες!Αττική, Θρακή και Αιγαίο μπορεί να μην επηρεαστούν καθόλου ή πολύ λίγο».

Διαβάστε ακόμη

Γιατί τα παιδιά θυμώνουν περισσότερο με τη μαμά;
Γιατί ο Δεκαπενταύγουστος λέγεται “Πάσχα του καλοκαιριού”
Πως θα κινηθούν τον Αύγουστο Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ και Λεωφορεία
Τραγωδία στην Πάρο: 4χρονο παιδάκι πνίγηκε σε πισίνα beach bar
Η σειρά γέννησης των παιδιών συνδέεται με την υγεία τους
Περσείδες: Τα πεφταστέρια του Αυγούστου επιστρέφουν

Δείτε ακόμη

“Ρεμπέτικο για Παιδιά” στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Λυρική Σκήνη: Ο Καραγκιόζης Ριγολέττος
Full Moon Sleepover στο Πάρκο Νιάρχος
Η «μωβ» παιδική χαρά
Η “Οδύσσεια” του Ηλία Καρελλά ζωντανεύει στο Θέατρο Κάππα
Αστρορομποτική στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης
Share This Post