Αρνιακός: Σπάνιο φαινόμενο η τόσο μεγάλη αλλαγή του καιρού

kryo

Τα πάνω – κάτω φέρνει ο καιρός τις επόμενες ημέρες αφού από την καλοκαιρία των 25 και 30 βαθμών κελσίου, η θερμοκρασία θα πέσει την επόμενη Τρίτη και Τετάρτη στους 11 και 12 βαθμούς.

Πρόκειται για σπάνιο φαινόμενο, το οποίο οφείλεται και στην κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Τάσο Αρνιακό.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο που μίλησε στο CNN Greece, τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη θα είναι το τσουχτερό κρύο, τα χιόνια στα ημιορεινά, οι ισχυροί βοριάδες και η βουτιά της θερμοκρασίας που πλέον τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες θα είναι πλέον χειμωνιάτικες.

Ερωτηθείς αν αυτή η εναλλαγή της θερμοκρασίας είναι κάτι που συνηθίζεται ο κ. Αρνιακός απαντά:

«Αυτό το φαινόμενο της εναλλαγής της θερμοκρασίας σε σύντομο χρονικό διάστημα θεωρείται σπάνιο. Τέτοια διαφορά δεν είναι συνηθισμένη» μας λέει ο κ. Αρνιακός αναφέροντας μας ότι αυτό οφείλεται και στην κλιματική αλλαγή.

«Τρίτη και Τετάρτη ο υδράργυρος θα πέσει δέκα βαθμούς κυρίως στα βόρεια της χώρας και η θερμοκρασία θα πέσει στους 11 βαθμούς.

Οι βροχές θα είναι λιγοστές, χιόνια θα πέσουν στα βουνά σε υψόμετρο 800 -1.000 μέτρων ενώ θα σημειωθούν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ» εξηγεί ο μετεωρολόγος.

Παράλληλα ο κ. Αρνιακός διευκρινίζει ότι αυτή η ξαφνική κακοκαιρία με το κρύο και τα χιόνια, θα κρατήσει μόλις δύο μέρες αφού από την προσεχή Πέμπτη, επιστρέφει η Άνοιξη.

«Από την Πέμπτη επιστρέφει η Άνοιξη με την θερμοκρασία να ξεκινά από τους 15 βαθμούς και να φτάνει μέχρι τους 19. Θερμοκρασία που θεωρείται υψηλότερη από τα θερμοκρασιακά επίπεδα της εποχής».

Διαβάστε ακόμη

Σταματά πριν ξεκινήσει το νέο αμφιθέατρο στο Ζάππειο
Οι “Μικροί Ιχνευτές” επιστρέφουν στην Επίδαυρο
Σιαμαία κοριτσάκια διαχωρίστηκαν μετά από επέμβαση
Δωρεάν θεατρικές παραστάσεις και δράσεις για παιδιά
Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού: Summer Camp “Το Μυστικό των Πειρατών”
ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκαν οι γεννήσεις σχεδόν σε όλη τη χώρα

Δείτε ακόμη

Το Summer BOOM Village Family Festival επιστρέφει
Καλοκαιρινές δράσεις στον Εθνικό Κήπο
Νέα εργαστήρια για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ με θέμα την μεταξοτυπία
Εκπαιδευτικά εργαστήρια animation στο ΚΠΙΣΝ
Βουτιές στην Τέχνη στην Μουσική Βιβλιοθήκη
Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ: Δωρεάν δράσεις για όλη την οικογένεια
Share This Post