Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη για τα σεισμόπληκτα παιδιά της Τουρκίας και της Συρίας


 • Με δύο τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, η παιδική – νεανική χορωδία του Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, με τον μαέστρο της Στέφανο Καρδιόλακα, θα στείλει από τη γειτονιά τού συνθέτη και την καρδιά της Ελλάδας, την Ακρόπολη, μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης στα παιδιά του σεισμού της Τουρκίας και της Συρίας.

  Η εκδήλωση, στο πνεύμα του οικουμενικού και οραματιστή Μίκη, που τόσο πολύ αγωνίστηκε για τις σχέσεις φιλίας ανάμεσα στους δύο λαούς, στις δύο χώρες, θα γίνει την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023, στις 5 το απόγευμα.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, εκφράζει την οδύνη του, την συμπόνια, αγάπη και αλληλεγγύη του, για την τραγωδία από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία.

  Για την ιστορία, το 1999, μετά τον τότε φονικό σεισμό στην Τουρκία, οργανώθηκε από την ΓΣΕΕ και τα συνδικάτα της γειτονικής χώρας, στην Κωνσταντινούπολη, μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης, με τη συμμετοχή του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη, της Ορχήστρας Μίκη Θεοδωράκη, της Μαρίας Φαραντούρη και του Ζουλφί Λιβανελί.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


  Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

  Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub