Θεσσαλονίκη: Προσπάθησαν να υιοθετήσουν παράνομα νεογέννητο βρέφος έναντι 19.000 ευρώ


 • Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης παράνομης υιοθεσίας, οδήγησε στη σύλληψη τεσσάρων εμπλεκομένων και στην ταυτοποίηση δύο ακόμη ατόμων.

  Πρόκειται για τρεις Έλληνες 61 (δικηγόρος), 49 και 47 (αντρόγυνο) ετών και τρεις Βούλγαρους 38, 37 (ζευγάρι) και 58 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίζεται κατά περίσταση δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και για παραβάσεις σχετικά με υιοθεσία ανηλίκου.

  Για την υπόθεση συνελήφθησαν ο 61χρονος δικηγόρος, ο 49χρονος Έλληνας καθώς και το ζευγάρι Βουλγάρων. Αναζητούνται η 47χρονη Ελληνίδα και ο 58χρονος, ο οποίος είχε τον ρόλο διαμεσολαβητή.

  Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το αντρόγυνο απευθύνθηκε στον δικηγόρο προκειμένου να μεσολαβήσει για να υιοθετήσουν παιδί χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

  Στο πλαίσιο αυτό συμφώνησαν να υιοθετήσουν παιδί το οποίο γέννησε η 38χρονη την 12-06-2022 σε νοσοκομείο της πόλης συνοδευόμενη από τον 37χρονο σύντροφο της, έναντι του χρηματικό ποσού των 17.000-19.000 ευρώ. Όπως διαπιστώθηκε, μέχρι χθες (17-06-2022) το αντρόγυνο είχε καταβάλει χρηματικό ποσό 1.435 ευρώ για έξοδα τοκετού-νοσηλείας και έξοδα των μεσολαβητών.

  Από το σύνολο της έρευνας προέκυψε ότι ο δικηγόρος από κοινού με τον 58χρονο αλλοδαπό που αναζητείται, είχαν οργανωθεί προκειμένου να μεσολαβήσουν παράνομα στην υιοθεσία του παιδιού, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις μεσολαβήσεων. Σημειώνεται ότι σε βάρος του 58χρονου έχει σχηματισθεί και στο παρελθόν δικογραφία για παρόμοια αδικήματα.

  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

  Πηγή: thestival.gr


  Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

  Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub