Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Νέα ανάρτηση από τον ιατροδικαστή για την ασφυξία

O πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων επανέρχεται με συγκεκριμένη αναφορά από τη βιβλιογραφία αναφορικά με την ασφυξία.

Ο ιατροδικαστής έχει πει πολλές φορές αναφέρει ότι το ενδεχόμενο της ασφυξίας δεν θα πρέπει να αποκλειστεί στην περίπτωση θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.

Στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Η απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών επιφέρει τα ακόλουθα:
-Βραδυκαρδία
-Μείωση της αναπνοής σε αγωνιώδη αναπνοή και σε ενδεχόμενη παύση της
-Επιβράδυνση και τελικά επιπέδωση του εγκεφαλογραφήματος (EEG)

Όποια ομοιότητα με σχετική φωτογραφία monitor είμαι βέβαιος ότι θα εκτιμηθεί από όσους συναδέλφους χειρίζονται την υπόθεση.
Η βιβλιογραφία είναι από το βιβλίο ιατροδικαστικής του DiMaio, ιατροδικαστή στην πόλη της Νέας Υόρκης.»

 

Σύμφωνα με τη φωτογραφία που έστειλε η μητέρα στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλης, «Φως στο Τούνελ», την οποία τράβηξε στις 25 Ιανουαρίου 2021, φαίνεται ότι η μικρή Τζωρτζίνα παρουσίαζε βραδυκαρδία, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ντοκουμέντο οι σφυγμοί της Τζωρτζίνας είχαν πέσει στους 61.

Πάτρα: Το στοιχείο σοκ για τους σφυγμούς της Τζωρτζίνας πριν ειδοποιηθούν οι γιατροί

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος από το ΒΗΜΑ, οι γιατροί και οι υπεύθυνοι της έρευνας δεν εστιάζουν στην εικόνα – ντοκουμέντο της μητέρας αλλά σε ένα άλλο στοιχείο και συγκεκριμένα στο λεγόμενο τρεντ, δηλαδή στη σύνοψη της κατάστασης της μικρής που επικρατούσε την προηγούμενη μισή ώρα, μετρώντας τα δεδομένα της καρδιάς και των αναπνοών του παιδιού.

Ωστόσο 25 λεπτά πριν κληθούν οι γιατροί το παιδί παρουσίαζε σοβαρή βραδυκαρδία για περίπου 15 -20 λεπτά χωρίς η μητέρα να έχει ειδοποιήσει κανέναν γιατρό.

Το παιδί ξαφνικά έχανε τους παλμούς τους και ξαφνικά επανερχόταν. Σύμφωνα πάντα με το σχετικό εύρημα, αυξάνονται ξαφνικά οι σφυγμοί και οι παλμοί του παιδιού.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο ιατροδικαστής σε μία άλλη ανάρτησή του στο Facebook είχε αναφερθεί σε μια σοκαριστική υπόθεση δολοφονίας ενός βρέφους δύο μηνών στην Κύπρο, το οποίο αρχικά δηλώθηκε από τους γονείς ως ατύχημα και μετά τη νεκροτομή ο πατέρας ομολόγησε.

«Στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα κατέληξε βρέφος δύο μηνών. Οι γονείς ισχυρίστηκαν ότι το βρέφος πέθανε κατά τη σίτιση κσι ότι το μετέφεραν άμεσα στο νοσοκομείο. Από τη νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του βρέφους επήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και σε χρόνο προγενέστερο από τον αναφερόμενο. Ο πατέρας μετά τα ευρήματα των ιατροδικαστών ομολόγησε».

Διαβάστε ακόμη

Δήμος Αθηναίων: Κλείνουν προσωρινά 12 παιδικές χαρές
Δημοτικά σχολεία: Πόσες μέρες μαθημάτων απομένουν
Mαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία όταν ακούμπησε γυμνό καλώδιο
Λάρισα: Με βίασε όταν ήμουν 11 ετών στην καρότσα του αγροτικού
Δήμος Αθηναίων: Δημιουργία μνημείου για τα θύματα στα Τέμπη
Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από την Ένωση Πνευμονολόγων

Δείτε ακόμη

Neue Schule Athen
Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο στο Ίδρυμα Ευγενίδου
Athens Bike Festival
Νέα μόνιμη έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη με ελεύθερη είσοδο
Athens Science Festival στην Τεχνόπολη
Συναυλία με παιδικά τραγούδια στον Σταυρό του Νότου
Share This Post