Σάκης Αρναούτογλου: Απότομη αλλαγή του καιρού

Ιδιαίτερη προσοχή στους πολύ ισχυρούς ανέμους τις επόμενες δύο μέρες συνιστά ο Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος είχε προειδοποιήσει για την απότομη αλλαγή στο σκηνικό του καιρού.

Σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο της ΕΡΤ3, τo χαρακτηριστικό θα είναι η απότομη αλλαγή των καιρικών συνθηκών. Το πρώτο μισό της ημέρας της Δευτέρας το σκηνικό θα είναι ανοιξιάτικο με τη θερμοκρασία κατά τόπους να αγγίζει και τους 25 βαθμούς, όμως στη συνέχεια και από τα βόρεια θα ξεκινήσει η ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας.

Αυτό οφείλεται στα ψυχρά μέτωπα που θα κινηθούν γρήγορα από βορρά προς νότο.

Αρχικά θα έχουμε νοτιά, αλλά από το απόγευμα της Δευτέρας θα το γυρίσει σε βοριά με αποτέλεσμα την πτώση του υδράργυρου, σημείωσε ο Σάκης Αρναούτογλου. Τα πρώτα φαινόμενα θα εμφανιστούν στη δυτική Ελλάδα.

Για την Τρίτη (28/3), θα υπάρξει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού, η οποία θα είναι έντονη σε όλη τη χώρα. Αρκετά φαινόμενα θα καταγραφούν στη δυτική Ελλάδα, πιο τοπικά στην κεντρική Μακεδονία όπου θα πνέει παγερός Βαρδάρης, όπως είπε, ενώ βροχές θα σημειωθούν στα ανατολικά και μπόρες στην υπόλοιπη χώρα.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση ακόμη 8 με 10 βαθμούς.

Από την Τετάρτη 29 Μαρτίου ο καιρός θα βελτιωθεί και όποια φαινόμενα θα εντοπίζονται στην ανατολική Ελλάδα.

Στην ανάρτησή του γράφει χαρακτηριστικά :

«Προσοχή στους κατά τόπους πολύ ισχυρούς ανέμους το επόμενο 48ωρο. Φίλες και φίλοι καλημέρα και καλή εβδομάδα! Όπως σας είχα ενημερώσει και από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 (ΔΕΥ -ΠΑΡ 17:45 & 22:00) της προηγούμενης εβδομάδας:
Προσοχή στους κατά τόπους πολύ ισχυρούς, τοπικά σφοδρούς ανέμους το επόμενο 48ωρο (σήμερα Δευτέρα νοτιάδες και αύριο Τρίτη βοριάδες). Δεν παρκάρουμε κάτω από μεγάλα δέντρα και οι μοτοσυκλετιστές αλλά και οι οδηγοί γενικότερα, προσοχή στις έντονες ξαφνικές ριπές με αυξημένο λογικά και τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών κυρίως στις περιοχές όπου η διατηρείται η ανομβρία καθώς οι όποιες βροχές το επόμενο 48ωρο θα έχουν πολύ επιλεκτικό χαρακτήρα”

 

 

Διαβάστε ακόμη

Δήμος Αθηναίων: Κλείνουν προσωρινά 12 παιδικές χαρές
Δημοτικά σχολεία: Πόσες μέρες μαθημάτων απομένουν
Mαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία όταν ακούμπησε γυμνό καλώδιο
Λάρισα: Με βίασε όταν ήμουν 11 ετών στην καρότσα του αγροτικού
Δήμος Αθηναίων: Δημιουργία μνημείου για τα θύματα στα Τέμπη
Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από την Ένωση Πνευμονολόγων

Δείτε ακόμη

Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο στο Ίδρυμα Ευγενίδου
Athens Bike Festival
Νέα μόνιμη έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη με ελεύθερη είσοδο
Athens Science Festival στην Τεχνόπολη
Συναυλία με παιδικά τραγούδια στον Σταυρό του Νότου
Το Summer Camp του School Events στο ΟΑΚΑ
Share This Post