Προφυλακίστηκε η μητέρα της 12χρονης στον Κολωνό


 • Προφυλακιστέα κρίθηκε η μητέρα της 12χρονης στον Κολωνό μετά την απολογία της στην ανακρίτρια. Η 37χρονη γυναίκα κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για διακεκριμένη μαστροπεία.

  Η μητέρα της 12χρονης απολογήθηκε στην ανακρίτρια ισχυριζόμενη ότι δεν γνώριζε τίποτα για τη δράση του παιδόφιλου, ούτε για την έκδοση της κόρης της σε τρίτους. Το ίδιο ισχυρίστηκαν και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, που εξετάστηκαν ως μάρτυρες, στηρίζοντας την μητέρα τους.

  Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο τα εμβάσματα σε λογαριασμό της από «πελάτες» της μικρής, όσο και τα μηνύματα του απροστάτευτου παιδιού που βίωνε τη φρίκη, που έγραφε «τα λεφτά στη μάνα μου», ήταν στοιχεία που θεωρήθηκαν από τις δικαστικές αρχές πολύ ισχυρά για να μείνει η μητέρα του παιδιού εκτός φυλακής.

  Επίσης επιβαρυντικό ήταν το στοιχείο ότι το 12χρονο κορίτσι έλειπε πάρα πολλές ώρες από το σπίτι και η μητέρα δεν δικαιολογείται να μην γνωρίζει που βρισκόταν.

  Η ποινική ευθύνη που αποδόθηκε στη μητέρα είναι πολύ βαριά για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας, ενώ η ηθική της ευθύνη παραμένει τεράστια, αγγίζοντας τα όρια- πλην της συγκεκριμένης κατηγορίας- και της ποινικής ευθύνης για παραμέληση ανήλικου με επιβαρυντικές περιστάσεις.

  Από την πλευρά του, ο συνήγορος Απόστολος Λύτρας έκανε λόγο για «βιαστικό ένταλμα» από την κυρία ανακρίτρια, «το οποίο συνεχίστηκε με τη διάταξη για προσωρινή κράτηση». Όπως είπε «θα προσφύγουμε κατά της διάταξης της ανακρίτριας και μετά θα περιμένουμε να ολοκληρωθεί η δικογραφία για να αποδειχθεί η αθωότητα της εντολέως μας».  Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

 • Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub