Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκινεί το 9χρονο κοριτσάκι που έχασε το χέρι του από οβίδα

Η τραγική ιστορία της 9χρονης Σάσα που έχασε τον πατέρα της και το αριστερό χέρι της από ρωσική οβίδα, ραγίζει καρδιές σε όλο τον κόσμο.

Το 9χρονο κορίτσι μαζί με την οικογένεια της ζούσε στην πόλη Χοστομέλ, δυτικά του Κιέβου. Όλη η περιοχή βομβαρδιζόταν σφοδρά και η Σάσα μαζί με την οικογένεια της βγήκαν από την πολυκατοικία και μπήκαν μέσα στο αυτοκίνητο για να πάνε σε κάποιο ασφαλέστερο μέρος.

Καθώς όμως απομακρύνονταν ρωσικές οβίδες άρχισαν να σκάνε όλο και πιο κοντά στο αυτοκίνητο μέχρι που μια έσκασε σχεδόν επάνω του. Το αυτοκίνητο τινάχτηκε στον αέρα και έπεσε ξανά στο έδαφος μια άμορφη μάζα από λαμαρίνες.

Ο πατέρας της Σάσα πέθανε ακαριαία. Η μητέρα της τραυματίστηκε αλλά κατάφερε να βγει. Το αριστερό χεράκι του 9χρονου κοριτσιού είχε εγκλωβιστεί ανάμεσα στα σίδερα. Ρώσοι στρατιώτες άρχισαν να πυροβολούν το αυτοκίνητο.

Αν και οι διασώστες έφτασαν γρήγορα και κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν, οι γιατροί στο νοσοκομείο «Μπούτσα» στο Ιρπίν όμως, δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι για το χέρι της. Αναγκάστηκαν να το κόψουν από ψηλά. Ο αγγειοχειρουργός Βράδισλαβ Γκορμπόβετς πήρε την απόφαση με βαριά καρδιά. Διαπίστωσε ότι το χέρι είχε αρχίσει να παθαίνει γάγγραινα και έπρεπε να το ακρωτηριάσει.

Τώρα η Σάσα αναρρώνει και ακόμη δεν γνωρίζει ότι πέθανε ο μπαμπάς της.

 

Η Σάσα περιέγραψε το περιστατικό: «Δεν ξέρω γιατί με πυροβόλησαν οι Ρώσοι. Ελπίζω να ήταν ατύχημα και να μην ήθελαν να μου κάνουν κακό. Όταν μας χτύπησαν, βγήκα από το αυτοκίνητο κι έτρεξα πίσω από την αδερφή μου. Η μαμά μου έπεσε από πάνω μου. Νόμιζα ότι ήρθε το τέλος. Αλλά ευτυχώς η μητέρα μου δεν ήταν νεκρή, απλώς έσπευσε να με προστατεύσει από τους πυροβολισμούς. Τότε έχασα τις αισθήσεις μου. Κάποιος με μετέφερε σε ένα κελάρι. Μου έδωσαν φάρμακα εκεί. Και μετά κάποιοι με μετέφεραν με μια πετσέτα στο νοσοκομείο»

Συνολικά 97 παιδιά έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Διαβάστε ακόμη

Γονείς καβγάδισαν μπροστά στα παιδιά τους έξω από σχολείο
Δήμος Αθηναίων: Κλείνουν προσωρινά 12 παιδικές χαρές
Δημοτικά σχολεία: Πόσες μέρες μαθημάτων απομένουν
Mαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία όταν ακούμπησε γυμνό καλώδιο
Λάρισα: Με βίασε όταν ήμουν 11 ετών στην καρότσα του αγροτικού
Δήμος Αθηναίων: Δημιουργία μνημείου για τα θύματα στα Τέμπη

Δείτε ακόμη

Neue Schule Athen
Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο στο Ίδρυμα Ευγενίδου
Athens Bike Festival
Νέα μόνιμη έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη με ελεύθερη είσοδο
Athens Science Festival στην Τεχνόπολη
Συναυλία με παιδικά τραγούδια στον Σταυρό του Νότου
Share This Post