Πατέρας Απόστολου Λύτρα: «Έδωσε αφορμή η γυναίκα του»

dikigoros

Ο Μανώλης Λύτρας, πατέρας του γνωστού ποινικολόγου, μίλησε στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» για την υπόθεση του ξυλοδαρμού της συζύγου του Απόστολου Λύτρα.

«Τσακώθηκαν και άπλωσε το χέρι του ο Αποστόλης και τώρα προφυλακίστηκε. Περιμένουμε σε κανένα μήνα να κάνει αίτηση αποφυλάκισης. Ε, θα δικαστεί βέβαια. Θα το περάσουμε τι να κάνουμε.»

Σε ερώτηση για το αν περίμενε ποτέ ο γιος του να σηκώσει χέρι, απάντησε:

«Ποτέ, ποτέ των ποτών, ποτέ. Έδωσε και η (…) η γυναίκα του αφορμή. Δεν είχε πρόβλημα το παιδί, η κακιά η ώρα που λέμε».

Στην εκπομπή μίλησε και ο ποινικολόγος, Γιάννης Γλύκας.

«Κάθε κατηγορούμενος έχει δικαίωμα σε μία δίκαιη δίκη. Εδώ και καιρό υπάρχει ένας μη σεβασμός της προσωπικότητάς του, πέρα από την πράξη του που είναι καταδικαστέα. Έχουν δημιουργηθεί συνθήκες δολοφονίας χαρακτήρα κατά του Απόστολου Λύτρα. Ακόμα και αυτός που πρόβαλλε τη ζωή του έχει δικαιώματα. Η προσωπικότητά του και η μέχρι τώρα ζωή είναι διαφορετική από την πράξη του. Η πράξη του είναι καταδικαστέα. Είναι μία πράξη που δεν την περίμενε κανείς. Κανείς δεν δίνει συγχωροχάρτι και από την άλλη είναι άλλο η ανθρωποφαγία. Μπορεί να έγιναν κάποια λάθη από τον ίδιο την πρώτη μέρα. Η ωμή παρέμβαση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης είναι απαράδεκτη. Αυτοί που ελέγχουν είναι οι επιθεωρητές δικαιοσύνης. Η απόφαση της αποφυλάκισης ήταν απόλυτα και ορθά δικαιολογημένη. Η υποχρεωτική φύλαξη του κατηγορουμένου είναι εκτός της διαδικασίας μία δίκαιης δίκη. Αλίμονο αν μία κατάθεση σε αστυνομικό τμήμα να οδηγεί κάποιον άνθρωπο στη φυλακή. Ειναι πλήρης παραβίαση των δικαιωμάτων των κατηγορούμενων».

Η ανακοίνωση του Απόστολου Λύτρα από τη φυλακή

Στην ανακοίνωση του ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας αναφέρθηκε στην «ανθρωποφαγία» που συμβαίνει όχι μόνο απέναντι στον ίδιο αλλά και στην σύζυγό του και τα παιδιά του.

Στην ίδια ανακοίνωση δήλωσε ότι έχουν ακουστεί «τεράστια ψέματα και ανακρίβειες», ενώ επιμένει ότι ποτέ δεν ζήτησε από την σύζυγό του να του παραδώσει προσωπικά του αντικείμενα.

«Όλες αυτές τις ημέρες μετά την πράξη που τέλεσα και έχω ήδη ομολογήσει και ζητήσει συγγνώμη από τη σύζυγό μου όσο και από τα παιδιά μου, υπάρχει μια τεράστια ανθρωποφαγία όχι μόνο προς εμένα, αλλά και προς τη σύζυγό μου που είναι θύμα αυτής της υπόθεσης και κάτ’ επέκταση στα τρία μου παιδιά.

Έχουν ακουστεί τεράστια ψέματα και ανακρίβειες. Θέλω να διευκρινίσω ότι ουδεμία ευθύνη φέρει η σύζυγος μου για οφειλές μου που δημιουργήθηκαν πολύ πριν την γνωρίσω.

Ουδέποτε η σύζυγός μου αρνήθηκε να μου παραδώσει τα προσωπικά μου αντικείμενα ή οτιδήποτε μου ανήκει γιατί ποτέ δεν της ζητήθηκε έστω τηλεφωνικά. Άλλωστε όλα τα οικονομικής φύσεως ζητήματα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ μας ήδη κατά το διάστημα που η σχέση μας περνούσε κρίση.

Τέλος θέλω να ζητήσω και πάλι συγγνώμη για την πράξη που τέλεσα σε μια γυναίκα που στάθηκε αξία σύζυγος σε μένα, αξία μάνα για το κοριτσάκι μας, δεύτερη μάνα για τα παιδιά μου, τα οποία ούτε πριν την πράξη μου ούτε τώρα ξεχωρίζει, από το δικό μας παιδί και εργάστηκε σκληρά όλα τα χρόνια της κοινής μας ζωής».

Διαβάστε ακόμη

Και όμως η Hello Kitty δεν είναι γάτα
Κλειστός ο Εθνικός κήπος
Μάθημα Ηθικής για όσα παιδιά δεν διδάσκονται Θρησκευτικά
Δεκατριάχρονος δέχθηκε επίθεση από 10 άτομα
Πατέρας έσωσε το 4χρονο παιδί του από πνιγμό σε πισίνα
Ζέτα Δούκα: Αγαπήστε και αποδεχτείτε το σώμα σας

Δείτε ακόμη

“Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε καλοκαιρινή περιοδεία
Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση
Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Meet Market: Δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά
Share This Post