Νέα Ιωνία: Συλλήψεις για την επίθεση σε μαθητές σε σχολείο


 • Ακόμη ένα περιστατικό παραβατικότητας μεταξύ ανηλίκων έρχεται να προστεθεί, αυτή τη φορά σε σχολείο στη Νέα Ιωνία.

  Δύο κορίτσια, σύμφωνα με τις καταθέσεις που έλαβαν οι αστυνομικοί, ήταν η αφορμή της οργανωμένης, όπως φαίνεται, επίθεσης, ομάδας 15-20 εξωσχολικών, ηλικίας 16 έως 20 ετών, εναντίον μαθητών γυμνασίου και λυκείου της Νέας Ιωνίας, το μεσημέρι της Δευτέρας.

  «Κάποιοι μαθητές μου είπαν ότι «για όλα φταίνε δύο μαθήτριες», οι οποίες έχουν φιλικές σχέσεις και γνωρίζουν κάποιους από την ομάδα των εξωσχολικών» τόνισε στην ΕΡΤ η υποδιευθύντρια του Λυκείου.

  Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 17χρονου και ακόμα δύο νεαρών, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και ένας 20χρονος. Παράλληλα, αναζητούνται άλλοι έξι. Όλοι κατηγορούνται για σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία σε βάρος ανηλίκων, ενώ ο 17χρονος επιπλέον για ψευδή κατάθεση.

  «Πήρα το αυτοκίνητο του πατριού μου χωρίς αυτός να το γνωρίζει. Πήγα σε κατάστημα εμπορίας ελαστικών που βρίσκεται κοντά στον χώρο που έλαβε χώρα το περιστατικό. Εκεί με εντόπισε ένα φιλικό μου πρόσωπο μαζί με δύο άγνωστα άτομα και μου ζήτησαν να τους μεταφέρω στη περιοχή του Γαλατσίου. Δεν γνωρίζω κάτι για την συμπλοκή» τόνισε ο 17χρονος.

   

  Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι ανήλικοι δράστες που φορούσαν μάσκες full face, είχαν στόχο συγκεκριμένο μαθητή, τον οποίο έψαχναν. Ένας από τους μαθητές της τρίτης γυμνασίου τραυματίστηκε από γροθιές στο σαγόνι και το κεφάλι. Παράλληλα, τέσσερις από τους φερόμενους δράστες, προσέγγισαν άλλον μαθητή της δευτέρας λυκείου και τον ρώτησαν αν ήξερε τον ανήλικο που αναζητούσαν. Όταν εκείνος έγνεψε καταφατικά, τότε τον χτύπησαν με κουτουλιά στο κεφάλι και με γροθιά στο δεξί του μάτι. Στην προσπάθεια του να προστατευτεί, βγήκε στον δρόμο και παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά.

  Πηγή: ertnews.gr


  Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

 • Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub