Μικρή Αλεξία: Στα "μαλακά" έπεσε ο δράστης που έριξε την αδέσποτη σφαίρα που την άφησε ανάπηρη


 • Τεράστια απογοήτευση αισθάνονται οι γονείς της μικρής Αλεξίας για την ποινή του διακαστηρίου. Το μικρό κορίτσι έμεινε ανάπηρο από αδέσποτη σφαίρα που έριξε ο δράστης την ημέρα του Πάσχα, στις Θεσπιές Βοιωτίας.

  Η Αλεξία μετά την αδέσποτη σφαίρα που τη χτύπησε στο κεφάλι, έμεινε ανάπηρη κατά 95% εφ’ όρου ζωής. Το κοριτσάκι έχει υποβληθεί σε έξι χειρουργεία, ενώ για πολλούς μήνες δεν είχε επικοινωνία με το περιβάλλον. Δεν μιλούσε, κινούσε ασυναίσθητα τα άκρα της και ήταν καθηλωμένη στο κρεβάτι του Νοσοκομείου Παίδων ακολουθώντας ειδική θεραπεία. Πλέον φιλοξενείται σε κέντρο αποκατάστασης στη βόρεια Ελλάδα

  Σύμφωνα με το eviathema.gr, το δικαστήριο έκρινε τον 55χρονο δράστη ένοχο για σωματικές βλάβες από αμέλεια και του επέβαλε συνολική ποινή τεσσάρων ετών και τεσσάρων μηνών με αναστολή, όπως και χρηματική ποινή 1.600 ευρώ.

  Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την απολογία του κατηγορούμενου, που ζήτησε «τεράστια συγγνώμη στην οικογένεια. Στην μητέρα και στον πατέρα». «Ήμασταν λυπημένοι γι’ αυτό, τραυματίστηκε ένα παιδί. Αλλά δεν το συζητήσαμε παραπάνω», απάντησε στην έδρα, όταν ρωτήθηκε για το τι συνέβη το Πάσχα του 2019 και εάν το συζήτησαν.

  Επικριτική ήταν η εισαγγελέας της δίκης. «Ο κατηγορούμενος είναι στα όρια του ακαλλιέργητου, δεν έχει ενσυναισθηση. Είμαι πεπεισμένη ότι είναι από αμέλεια η πράξη του. Είμαι πεπεισμένη ότι είναι αυτός ο ένοχος», είπε.

  Το Πρωτοδικείο Θηβών είχε προχωρήσει στη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του 55χρονου μέχρι του ποσού τού 1.000.000 ευρώ, έπειτα από ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι γονείς του κοριτσιού προκειμένου να δεσμευτούν τα κονδύλια που απαιτούνται για τη θεραπεία του. Η απόφαση αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

  «Συντηρώ τα παιδιά μου και την μητέρα μου, έχω και τρία σκυλιά», ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος, με την εισαγγελέα να απάντα: «Δεν έχεις δυο παιδιά. Έχεις ένα παιδί και το λένε Αλεξία. Και σου το λέω εγώ. Στον οικογενειακό προϋπολογισμό μετά την αποκατάσταση σας για τα στοιχειώδη πρέπει να έρχεται η αποκατάσταση της Αλεξίας. Αυτό σημαίνει έμπρακτη μετάνοια».

  Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, εκτός από τους γονείς της Αλεξίας, αντέδρασε και ο δικηγόρος τους.

    • Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

 • Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub