Μαντλίν: Η δίκη κατά του υπόπτου κατέρρευσε

Ανατροπή υπήρξε στην υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚαν, όταν το δικαστήριο της πόλης Μπράουνσβαϊγκ στη Γερμανία ανακοίνωσε ότι δεν θα επιληφθεί της υπόθεσης του Κρίστιαν Μπρίκνερ, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και έχει επισήμως ταυτοποιηθεί ως ύποπτος στην υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚάν.

Αν και κάποτε ο Μπρίκνερ έμενε στο Μπράουνσβαϊγκ, ως μόνιμος τόπος κατοικίας του δηλώνεται εδώ και χρόνια μια άλλη πόλη, το Νοιεγκερσλέμπεν στο κρατίδιο της Σαξονίας-Ανχαλτ. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες το δικαστήριο έκρινε πως δεν έχει δικαιοδοσία να δικάσει την υπόθεση λόγω του γεγονότος ότι ο Κρίστιαν Μπρίκνερ δεν έμενε πια εκεί, και κατ’ επέκταση ήρε το ένταλμα σύλληψης εναντίον του.

Ωστόσο Γερμανοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν τον περασμένο χρόνο ότι απήγγειλαν κατηγορίες εις βάρος του Μπρίκνερ για πολλά σεξουαλικά αδικήματα που πιστεύουν ότι διέπραξε στην Πορτογαλία από τις 28 Δεκεμβρίου 2000 ως τις 11 Ιουνίου 2017.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η Μάντλιν ΜακΚαν εξαφανίστηκε το βράδυ της 3ης Μαΐου 2007, σε ηλικία 3 ετών, από το κρεβάτι της σε παραθεριστικό συγκρότημα όπου βρισκόταν με την οικογένειά της, στην Πράια ντα Λουζ, στην περιφέρεια Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, πυροδοτώντας αυτό που μια εφημερίδα χαρακτήρισε τη πιο πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης στη σύγχρονη ιστορία.

Η τύχη της παραμένει άγνωστη. Το 2020 η γερμανική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι τη θεωρεί νεκρή και ταυτοποίησε τον Μπρίκνερ ως υπεύθυνο για την εξαφάνισή της.

Πηγή: Bild

Κλίο Σμιθ: Η “Μαντλίν της Αυστραλίας” βρέθηκε 18 μέρες μετά την απαγωγή της

Διαβάστε ακόμη

Οικονομική ενίσχυση για μη μισθωτές μητέρες από την ΔΥΠΑ
Η παιδική ταινία “Minions & Τέρατα” στους κινηματογράφους
Μητέρα υπέβαλε τον γιό της σε αχρείαστες επεμβάσεις για χρήματα
Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει την Πανσέληνο του Αυγούστου
Νέο πλαίσιο από Σεπτέμβριο για τις σχολικές εκδρομές
Κολυδάς: «θερμή ανωμαλία» και ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες

Δείτε ακόμη

“Ρεμπέτικο για Παιδιά” στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Λυρική Σκήνη: Ο Καραγκιόζης Ριγολέττος
Full Moon Sleepover στο Πάρκο Νιάρχος
Η «μωβ» παιδική χαρά
Η “Οδύσσεια” του Ηλία Καρελλά ζωντανεύει στο Θέατρο Κάππα
Αστρορομποτική στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης
Share This Post