Κιβωτός του Κόσμου: Γονείς ζητούν πίσω τα παιδιά τους


 • Επεισόδιο με γονείς από τη Συρία οι οποίοι καταγγέλλουν ότι στην Κιβωτό του Κόσμου τους πήραν τα τέσσερα παιδιά τους το 2021 και τα έχουν μοιράσει σε διάφορες δομές ανά την Ελλάδα σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στον Κολωνό.

  Στην κάμερα του ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” μίλησε το πρωί της Δευτέρας, ο Ανουάρ Μπακρί, Γραμματέας συνδέσμου Σύρων Ελλάδας καταγγέλοντας πως προσφυγόπουλα από τη Συρία δέχτηκαν κακοποίηση σε δομές του οργανισμού.

  Η οικογένεια με τα 4 παιδιά, καταγγέλει την σωματική βία κατά του αγοριού, ενώ όλα τα παιδιά, φιλοξενούνται σε δομές της “Κιβωτού του Κόσμου”, όμως χωρισμένα, δύο στην Αθήνα και δύο στην Καλαμάτα, δε αυτά της Αθήνας φέρονται να είναι αποκομμένα το ένα απο το άλλο..

  “Πίσω μας είναι η Κιβωτός του Σατανά και το όνομα αυτού είναι Αντώνιος Παπανικολάου.” ξεκίνησε σε έντονο τόνο ο Ανουάρ Μπακρί.

   

   

  “Για την καταγγελία, έχουμε ενημερώσει γραπτά και στην υπουργό, έχουμε στείλει φωτογραφίες. Τα παιδιά έχουν κακοποιηθεί από τους σεκιουριτάδες και τους νταήδες του κυρίου αυτού. Τα παιδιά είναι στη δομή περίπου δύο χρόνια”, συνεχίζει.

  Οι γονείς είχαν τα 4 παιδιά τους ηλικιών από 3 έως 5 ετών στην “Κιβωτό του Κόσμου” και σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν οι γονείς, ήταν πολύ δύσκολο να τα βλέπουν. “Έβλεπαν τα παιδιά δέκα λεπτά κάθε ενάμιση μήνα”, τονίζει ο Μπακρί.

  Η μητέρα των παιδιών, ανέφερε ότι ο ξυλοδαρμός γινόταν γιατί όταν έφευγε η μητέρα, έκλαιγαν και τη ζητούσαν.

  Όπως συνεχίζει η καταγγελία, γινόταν προσπάθεια να αποκοπούν από τη μητρική τους γλώσσα και τον τόπο πρέλευσής τους.

  Όπως συνεχίζει η καταγγελία, τα παιδιά φοβούνταν όπως είπε η μητέρα, έτρεμαν και της είπαν ότι “τα έβαζαν σε καφάσια, σε κλουβιά, κάτι μεγάλα κλουβια για παπαγάλους στον κήπο για δύο και τρεις ημέρες, σε απομόνωση” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ανουάρ Μπακρί.

  Αναφορές ότι έκλειναν παιδιά σε κλουβιά, είχαν γίνει και νωρίτερα στην εκπομπή  από μητέρα, η οποία στην καταγγελία της, υποστήριξε ότι στην δομή χτυπούσαν και κλείδωναν σε κλουβί τα παιδιά, ενώ μίλησε έμμεσα και για παράνομες υιοθεσίες.

  Στη συνέχεια, οι γονείς των παιδιών μαζί με τον Γραμματέα συνδέσμου σύρων Ελλάδας, εισέβαλαν με τη βία στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου με αίτημα να επιστραφούν τα παιδιά τους σε αυτούς.

  Εν μέσω καταιγιστικών εξελίξεων και αποκαλύψεων αυτή τη στιγμή διεξάγεται έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό. • Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

 • Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub