KidsHub: Πρωτοβουλία για καλύτερες παιδικές χαρές


 • Στο KidsHub, πάγια αρχή μας είναι η υπεράσπιση της ανάγκης των παιδιών και γονέων για καλύτερες υποδομές και συνθήκες παιχνιδιού, στα πάρκα και τις παιδικές χαρές όλης της χώρας. Αυτός είναι και ο λόγος που από την έναρξη του Οδηγού Πόλης λειτουργούμε την ειδική θεματική κατηγορία “Παιδικές χαρές και Πάρκα”. Στη συγκεκριμένη κατηγορία επιλέγουμε και προβάλλουμε δημόσιους χώρους παιχνιδιού που οι γονείς αξίζει να επισκέπτονται με τα παιδιά τους. Ας εξηγήσουμε λοιπόν τώρα, τι ακριβώς είναι η KidsHub: Πρωτοβουλία για καλύτερες παιδικές χαρές.

  Με αφορμή το δημοσίευμα που αναρτήθηκε πρόσφατα για τη νέα παιδική χαρά του Δήμου Γλυφάδας, διαπιστώσαμε (για άλλη μία φορά) από επικοινωνίες και σχόλια γονέων, πως ζούμε στη χώρα των μεγάλων αντιθέσεων. Από τη μία η ενθαρρυντική και άκρως αισιόδοξη διάθεση ορισμένων φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης να προσφέρουν έργο στους δημότες τους. Από την άλλη, περιστατικά από διάφορες περιοχές της χώρας για τα οποία μας ενημερώνετε, όπου η κατάσταση είναι έως τραγική. Η μία πλευρά του νομίσματος εμφανίζει τη δημιουργία παιδικών χαρών – κόσμημα. Η άλλη πλευρά του νομίσματος εμφανίζει δυστυχώς παιδικές χαρές που δεν πληρούν καν, τους κανόνες ασφάλειας παιχνιδιού για τα παιδιά. Εγκαταλελειμμένοι χώροι στο έλεος της φθοράς του χρόνου, με αναξιοπρεπείς και άκρως επικίνδυνες υποδομές.

  Το δημοσίευμα του KidsHub το οποίο ξεσήκωσε τις αντιδράσεις γονέων για την ακαταλληλότητα παιδικών χαρών σε πολλές περιοχές της χώρας. Επιπλέον δημιούργησε πολλά ερωτήματα για την αδιαφορία ορισμένων τοπικών αρχών.
  KidsHub: Πρωτοβουλία για καλύτερες συνθήκες παιχνιδιού στα πάρκα και τις παιδικές χαρές όλης της χώρας

  Το KidsHub αναλαμβάνει ως μέσο ενημέρωσης την πρωτοβουλία μέσα από τον ειδησεογραφικό του τομέα, να προσπαθήσει με τη βοήθεια σας και να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες παιχνιδιού για τα παιδιά όλης της χώρας. Αφενός να προβάλλει και να ενθαρρύνει τις προσπάθειες εκείνων των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης που μεριμνούν και εξασφαλίζουν τις κατάλληλες συνθήκες παιχνιδιού για τους δημότες τους. Αφετέρου για να θίξει τα κακώς κείμενα, σε περιπτώσεις που είναι απαραίτητη η άμεση κινητοποίηση των τοπικών αρχών για χώρους που δεν πληρούν τις κατάλληλες προδιαγραφές.

  Πως μπορείτε να συμμετέχετε

  Μπορείτε να μας αποστείλετε με μήνυμα στις σελίδες του KidsHub στο Facebook και το Instagram ή εναλλακτικά με Mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση της συντακτικής ομάδας του KidsHub kidshub@kidshub.gr, φωτογραφίες πάρκων και παιδικών χαρών στην περιοχή σας ή στην πόλη σας. Να προτείνετε δημόσιους χώρους παιχνιδιού και επιπλέον να εξάρετε το έργο «φωτεινών» δημοτικών αρχών που αξίζει να προβληθεί. Αλλά και από την άλλη, να επισημάνετε το πρόβλημα για εγκαταλελειμμένα πάρκα και ακατάλληλες παιδικές χαρές. Δηλαδή, για χώρους που για συγκεκριμένους λόγους η χρήση τους, θα πρέπει να αποφευχθεί από τους συμπολίτες σας. Πράγματι, η δύναμη των ηλεκτρονικών ΜΜΕ είναι μεγάλη. Ας την αξιοποιήσουμε για την ευχαρίστηση και ασφάλεια παιδιών αλλά και γονέων.

  Η θεματική κατηγορία του Οδηγού Πόλης KidsHub "Παιδικές χαρές και Πάρκα"
  Η θεματική κατηγορία Παιδικές Χαρές και Πάρκα του Οδηγού Πόλης KidsHub. Σε αυτήν, η συντακτική ομάδα του KidsHub επιλέγει και προτείνει ιδανικούς δημόσιους χώρους παιχνιδιού για τα παιδιά.

  Ειδικότερα, το KidsHub θα προχωρά σε σταθερή βάση, ανά τακτά διαστήματα, στην ανάρτηση του περιεχομένου που μας αποστέλλετε. Επιπρόσθετα θα κοινοποιούμε τις δημοσιεύσεις στη δημοτική αρχή κάθε περιοχής. Σκοπός μας η ενημέρωση τους για τα καλώς ή τα κακώς κείμενα στους χώρους ευθύνης τους. Συνεπώς, ο στόχος ευαισθητοποίησης των τοπικών παραγόντων και ενεργοποίησης των κατάλληλων υπηρεσιών για την άμεση αποκατάσταση οποιουδήποτε προβλήματος, είναι εφικτός με τη δική σας συμμετοχή και ενημέρωση μας.

  KidsHub: Πρωτοβουλία για καλύτερες συνθήκες παιχνιδιού στα πάρκα και τις παιδικές χαρές όλης της χώρας.

  Τι χρειάζεται απο εσάς

  Επικοινωνείτε μαζί μας με μήνυμα στις σελίδες του KidsHub στο Facebook & Instagram. Εναλλακτικά μπορείτε να μας αποστείλετε mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση kidshub@kidshub.gr. Στην επικοινωνία σας μαζί μας θα πρέπει:

  • Οι θετικές ή αρνητικές αναφορές να είναι επώνυμες και τεκμηριωμένες με οπτικό υλικό πρόσφατης λήψης. Σε περίπτωση επικίνδυνου και προβληματικού σημείου ή σημείων στο χώρο είναι αναγκαίες κοντινή αλλά και γενική λήψη. Αξίζει να σημειωθεί, πως στις λήψεις είναι απαραίτητο να εμφαίνεται ξεκάθαρα το περιεχόμενο της αναφοράς.
  • Οι χρήστες μας γονείς που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία του KidsHub, να συναινούν εκ των προτέρων για τη χρήση των στοιχείων τους -εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο- ως προς τον επώνυμο χαρακτήρα των αναφορών τους.
  • Να μας ενημερώνετε για την ακριβή διεύθυνση του πάρκου ή της παιδικής χαράς που αφορά στο περιεχόμενο της αναφοράς σας.
  Πρωτοβουλία KidsHub για ακατάλληλες παιδικές χαρές
  Είναι συχνό το φαινόμενο όπου γονείς και παιδιά βρίσκονται αντιμέτωποι με ακατάλληλους δημόσιους χώρους παιχνιδιού. Για παράδειγμα, κλειδωμένες παιδικές χαρές με κατεστραμμένα και επικίνδυνα παιχνίδια. Χώροι εγκαταλελειμμένοι στη φθορά του χρόνου και απλησίαστοι για χρήση.

  Το παιχνίδι είναι αξία ζωής και δικαίωμα για όλα τα παιδιά. Ας φροντίσουμε όλοι μας να το απολαμβάνουν με τις καλύτερες και πιο ασφαλείς συνθήκες, σε κάθε περιοχή της χώρας μας.  Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

 • Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub