Κέιτ Γουίνσλετ: Καλύπτει τον λογαριασμό ρεύματος για μητέρα που δεν μπορεί

Η Κέιτ Γουίνσλετ δώρισε 17.000 £ σε μητέρα παιδιού με εγκεφαλική παράλυση που δεν μπορεί να πληρώσει τον τεράστιο λογαριασμό ρεύματος.

Η Κάρολιν Χάντερ έλαβε ειδοποίηση ότι ο λογαριασμός της θα ανέβει δραματικά το επόμενο έτος και φυσικά δεν θα είναι σε θέση να μπορεί να τον καλύψει δεδομένου ότι κόρη της Φρέγια, 12 ετών, έχει σοβαρή εγκεφαλική παράλυση και βασίζεται στη λήψη οξυγόνου για χρόνια προβλήματα αναπνοής.

Η Κέιτ Γουίνσλετ έμαθε για τον αγώνα της οικογένειας και δώρισε 17.000 £ στη σελίδα της οικογένειας GoFundMe επικοινώνοντας με την κυρία Χάντερ για να τους ευχηθεί.

Η Χάντερ δήλωσε ότι ήταν συγκλονισμένη από την κίνηση της δημοφιλούς ηθοποιού, αναφέρει το BBC Σκωτίας.

Η Χάντερ είπε: «Το ταξίδι μας ως οικογένεια ήταν πολύ τραυματικό και νιώθω ότι έχω πιάσει πάτο σε αυτό το σημείο της ζωής μου. «Όταν άκουσα για τα χρήματα, ξέσπασα σε κλάματα – νόμιζα ότι δεν ήταν καν αλήθεια. Εξακολουθώ να σκέφτομαιαν είναι αλήθεια;»

Carolynne Hunter says Freya has severe and complex health needs and requires a high level of nursing support and equipment at home.

Ο εξοπλισμός της Φρέγια προς το παρόν τους κοστίζει 6.500 £ ετησίως (για να λειτουργήσουν το κιτ και να θερμάνουν το σπίτι) – αν και η κυρία Χάντερ είπε ότι είχε απενεργοποιήσει τη θέρμανση στα περισσότερα δωμάτια για να εξοικονομήσει χρήματα.

Η Χάντερ δεν λαμβάνει την ίδια υποστήριξη με εκείνους με χαμηλά εισοδήματα. Ανησυχεί επίσης ότι πιθανές διακοπές ρεύματος το χειμώνα σε περίπτωση μειωμένης παροχής φυσικού αερίου – αποτέλεσμα του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία – θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη φροντίδα της Φρέγια

«Εξακολουθούμε να παγώνουμε και δεν είμαστε ακόμη σε μείον θερμοκρασίες», είπε η κ. Χάντερ. «Παρακαλώ το προσωπικό να μην βάλει τη θέρμανση εκτός και αν είναι απαραίτητο.

«Το συμβούλιο έχει βάλει ηλιακά πάνελ για να βοηθήσει με τις διακοπές ρεύματος, αλλά δεν πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει με τον λογαριασμό».

Πριν από τη δωρεά της Γουίνσλετ, η Χάντερ είπε ότι η μεγαλύτερη ανησυχία της ήταν να αντιμετωπίσει τη φτώχεια εν μέσω της οικονομικής.

Η κυρία Χάντερ είπε ότι θα ήθελε να δει τις κυβερνήσεις της Σκωτίας και του Ηνωμένου Βασιλείου να παρεμβαίνουν για να υποστηρίξουν οικογένειες με ευθύνες φροντίδας που μπορεί να καταλήξουν να δυσκολεύονται. Και πρόσθεσε: «Δεν μίλησα για να πάρω δωρεές, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να βεβαιωθώ ότι η Φρέγια είναι καλά.

«Θα με βοηθήσουν, αλλά τι γίνεται με όλους τους άλλους; Ήθελα η κυβέρνηση να πληρώσει για αυτό και να κάνει το σωστό – δεν πρέπει να υπάρχει ανάγκη να παρέμβει μια διασημότητα».

Πηγή: bbc.com

Διαβάστε ακόμη

Γονείς καβγάδισαν μπροστά στα παιδιά τους έξω από σχολείο
Δήμος Αθηναίων: Κλείνουν προσωρινά 12 παιδικές χαρές
Δημοτικά σχολεία: Πόσες μέρες μαθημάτων απομένουν
Mαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία όταν ακούμπησε γυμνό καλώδιο
Λάρισα: Με βίασε όταν ήμουν 11 ετών στην καρότσα του αγροτικού
Δήμος Αθηναίων: Δημιουργία μνημείου για τα θύματα στα Τέμπη

Δείτε ακόμη

Neue Schule Athen
Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο στο Ίδρυμα Ευγενίδου
Athens Bike Festival
Νέα μόνιμη έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη με ελεύθερη είσοδο
Athens Science Festival στην Τεχνόπολη
Συναυλία με παιδικά τραγούδια στον Σταυρό του Νότου
Share This Post