Καταδικάστηκαν οι γονείς των μωρών που βγήκαν μόνα τους στον δρόμο

astinomia

Καταδικάστηκαν με ποινή φυλάκισης 18 μηνών, οι γονείς των μωρών που βγήκαν μόνα τους στον δρόμο την περασμένη Πέμπτη στην Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε στο ζευγάρι, το οποίο συνελήφθη μετά το περιστατικό, ποινή φυλάκισης  18 μηνών.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, με το δικαστήριο να αποφασίζει τη μετατροπή της ποινής προς 10 ευρώ ημερησίως.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 9:50 π.μ., όταν διερχόμενος οδηγός φορτηγού αντιλήφθηκε τα δύο παιδιά στον δρόμο – το μικρότερο μάλιστα μπουσουλούσε – και ειδοποίησε την αστυνομία. Ο ίδιος κατέθεσε ότι οχήματα περνούσαν σε απόσταση αναπνοής από τα παιδιά, γι’ αυτό και τα μετέφερε σε ασφαλές σημείο μέχρι να φτάσουν οι αστυνομικοί, οι οποίοι προχώρησαν άμεσα στη σύλληψη των γονέων: ενός 49χρονου αλβανικής καταγωγής και της 22χρονης συντρόφου του από τη Βουλγαρία.

Κατά την απολογία τους, οι δύο γονείς υποστήριξαν ότι δεν είχαν αντιληφθεί την απουσία των παιδιών, καθώς κοιμόντουσαν εκείνη την ώρα. Ο 49χρονος ισχυρίστηκε ότι οι πόρτες του σπιτιού ήταν κλειδωμένες, ενώ η νεαρή σύντροφός του ανέφερε πως διαμένουν σε εγκαταλελειμμένο ισόγειο μαζί με άλλα άτομα. Η ίδια τόνισε ότι οι ανήλικες αδελφές της, ηλικίας 12 και 17 ετών, τη βοηθούν στη φροντίδα των παιδιών και ότι την ημέρα του περιστατικού αντιλήφθηκε την απουσία τους μόλις ξύπνησε από τις φωνές της μικρότερης αδελφής της.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαταχθεί κοινωνική έρευνα, προκειμένου να εξεταστούν οι συνθήκες διαβίωσης των ανηλίκων.

Διαβάστε ακόμη

ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκαν οι γεννήσεις σχεδόν σε όλη τη χώρα
Σε κρίσιμη κατάσταση 4 μηνών βρέφος μετά από τροχαίο
Πότε γιορτάζουμε την Γιορτή του Πατέρα
Toy Story 5: Η αγαπημένη παρέα παιχνιδιών επιστρέφει
Επίδομα 150 ευρώ ανά παιδί: Πότε καταβάλλεται
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οδηγίες σε περίπτωση δαγκώματος από λαγοκέφαλο

Δείτε ακόμη

Το Summer BOOM Village Family Festival επιστρέφει
Καλοκαιρινές δράσεις στον Εθνικό Κήπο
Νέα εργαστήρια για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ με θέμα την μεταξοτυπία
Εκπαιδευτικά εργαστήρια animation στο ΚΠΙΣΝ
Βουτιές στην Τέχνη στην Μουσική Βιβλιοθήκη
Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ: Δωρεάν δράσεις για όλη την οικογένεια
Share This Post