Γρήγορης Λέων: Από ασφυκτικό θάνατο πέθανε η 'Ιριδα


 • O ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων είναι σίγουρος πως τα αίτια του θανάτου της Ίριδας θα ρίξουν «άπλετο φως» στην υπόθεση των τριών παιδιών στην Πάτρα.

  Την ιατροδικαστική εξέταση των δύο παιδιών έχουν αναλάβει ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης και ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας.

  Ο Γρηγόρης Λέων μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ανέφερε ότι: «Εχουμε ξεκινήσει σε μία καλή αφετηρία εδώ και δύο μέρες, νομίζω, είναι θετικό το γεγονός ότι οι δύο πραγματογνώμονες της Ίριδας, του δεύτερου κατά σειρά παιδιού που έφυγε από τη ζωή, συμφωνούν και οι δύο πλέον για συγκεκριμένη αιτία θανάτου, ότι δηλαδή πέθανε από ασφυκτικό θάνατο».

  «Κατά τη γνώμη μου η υπόθεση της Ίριδας και νομικά θα ξεκαθαρίσει πάρα πολλά θέματα και ανακριτικά, γιατί ακούμε για την κεταμίνη, ακούμε για λάθη γιατρών. Ακούμε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έψαχνε για άλλες ουσίες που χορηγήθηκαν στο παιδί, βέβαια ο συνήγορός της ανέφερε ότι πριν 6-7 μήνες δόθηκε κεταμίνη στο παιδί. Άρα νομίζω ότι είναι μία αστοχία ότι δεν έψαξε την κεταμίνη, αν είχε αυτή χορηγηθεί ή αλλιώς θα πρέπει να συνεννοούνται μεταξύ τους», τόνισε ο Γρηγόρης Λέων.

  «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ίριδα θα είναι το καθοριστικό περιστατικό της υπόθεσης της Πάτρας. Πρώτον, γιατί φαίνεται να υπάρχει μία ομοφωνία όλων των ιατροδικαστών, το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Δεύτερο, δεν θα υπάρχει κανένα αντεπιχείρημα, με την έννοια να έχουν παρεμβληθεί άλλες ιατρικές ενέργειες, γιατί σας θυμίζω ότι μιλάμε για ένα βρέφος το οποίο κατέληξε μόνο του», είπε ο ιατροδικαστής Λέων.

  Σε ερώτηση δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ αν θα καταλήξουμε σε ασφυκτικό θάνατο (της Ίριδας) ο οποίος προήλθε από εγκληματική ενέργεια κάποιου που βρισκόταν στον χώρο, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων απάντησε: «Ακριβώς, και επίσης οι άνθρωποι που βρίσκονταν στον χώρο (την ώρα που εξέπνευσε) έχουν δηλώσει και οι δύο ποιοι ήταν».

   


  Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

  Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub