Γιώργος Γιαννόπουλος: Ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης

Στη φυλακή θα επιστρέψει ο πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ, Γιώργος Γιαννόπουλος καθώς το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο -και σε δεύτερο βαθμό- για ασέλγεια ανήλικου κοριτσιού.

Ειδικότερα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία (4-3) τον 70χρονο μουσικό για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη, κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2013.

Του επιβλήθηκε η ποινή φυλάκισης 5 ετών χωρίς αναστολή και ο Γιώργος Γιαννόπουλος θα επιστρέψει στις φυλακές, όπου βρισκόταν ήδη προσωρινά κρατούμενος για άλλη υπόθεση ασέλγειας, με θύματα αυτή τη φορά τέσσερα ανήλικα –τότε- κορίτσια.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται» είπε ο εισαγγελέας για τον μουσικό, προσθέτοντας πως ο 70χρονος «δεν μπόρεσε να δώσει καμία πειστική απάντηση».

Tου αναγνωρίστηκαν και δύο ελαφρυντικά, του πρότερου σύννομου βίου και της παραβίασης εύλογης διάρκειας της δίκης (σ.σ. να σημειωθεί ότι η σχετική καταγγελία σε βάρος του είχε γίνει το καλοκαίρι του 2013).

Διαβάστε ακόμη

ΕΦΕΤ: Νέα ανακοίνωση για την ανάκληση της φέτας
Είναι τοξική η πικροδάφνη στα σχολεία;
Βρέφος πέθανε μετά από αντιισταμινικό που του έδωσαν για να ηρεμήσει
Βουλιαγμένη: Τι καταγγέλλει η μητέρα για την αρπαγή του ανηλίκου
“Η Έλι και η Παρέα των Φαντασμάτων” στους κινηματογράφους
Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς 2026: Η άνοιξη ανθίζει στο Άλσος

Δείτε ακόμη

Doukas Summer Camp 2026
Πασχαλινές δράσεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
“Στο ένδοξο αλωνάκι. Μεσολόγγι 1826, Έξοδος” στην ΕΒΕ
“Το σπίτι με τα παράθυρα” στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
Μια ξεχωριστή διαδικτυακή αστρονομική εμπειρία
“Η Επανάσταση των Χρωμάτων” στην Εθνική Πινακοθήκη
Share This Post