Εργοδότρια ζήτησε από μητέρα να δουλέψει και το παιδί της

Αδιανόητη απαίτηση από εργοδότρια της εστίασης στην Πάρο να δουλέψει η 14χρονη κόρη μίας υπαλλήλου της επειδή μοιράζεται το κατάλυμα που της έχει παραχωρήσει για τη σεζόν.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Κωνσταντίνας Χαϊνά στο enikos.gr, όλα ξεκίνησαν όταν η μητέρα συμφώνησε να εργαστεί στην επιχείρηση εστίασης στην Πάρο, ενημερώνοντας την εργοδότριά της πως θα πάρει μαζί της στο νησί και την 14χρονη κόρη της, καθώς πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια, και της επεσήμανε να υπολογίζει πως θα διαμένει μαζί της στο κατάλυμα που θα της προσέφερε για την καλοκαιρινή σεζόν.

Σύμφωνα με τα όσα λέει στο enikos.gr ο Γιώργος Χότζογλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στον Επισιτισμό και Τουρισμό, η εργοδότρια της μητέρας συμφώνησε, χωρίς καμία αντίρρηση, να μείνει και το παιδί στο κατάλυμα, ωστόσο, έναν μήνα αργότερα, φαίνεται πως άλλαξε γνώμη. «Την ρώτησε εάν θα μείνει κι άλλες ημέρες η ανήλικη, με την εργαζόμενη μητέρα να της απαντά πως δεν μπορεί να την αφήσει κάπου αλλού, και ότι την είχε ενημερώσει εξαρχής».

«Η εργοδότρια, απάντησε στην μητέρα πως θεωρούσε πως το παιδί θα μείνει στο κατάλυμα μαζί της μόνο για λίγες ημέρες, αλλά εφόσον θα καθίσει περισσότερο, της πρότεινε να δουλέψει η 14χρονη σε μία αλυσίδα καθαριστηρίων που διαθέτει, για να “ισοφαριστεί” ότι μένει στο ίδιο δωμάτιο. Χαρακτηριστικά, της είπε ότι της κοστίζει που μένει και η κόρη στο συγκεκριμένο κατάλυμα».

Όπως είναι λογικό, η εργαζόμενη μητέρα δεν μπορούσε να πιστέψει τα όσα άκουγε, και προχώρησε σε καταγγελία στην ΠΟΕΕΤ, τονίζοντας στον κ. Χότζογλου πως «είμαι έτοιμη να παραιτηθώ. Θα τα μαζέψω και θα φύγω. Ζητάνε από το παιδί μου να δουλέψει, το καλοκαίρι που και εγώ θα εργάζομαι».

Διαβάστε ακόμη

Και όμως η Hello Kitty δεν είναι γάτα
Κλειστός ο Εθνικός κήπος
Μάθημα Ηθικής για όσα παιδιά δεν διδάσκονται Θρησκευτικά
Δεκατριάχρονος δέχθηκε επίθεση από 10 άτομα
Πατέρας έσωσε το 4χρονο παιδί του από πνιγμό σε πισίνα
Ζέτα Δούκα: Αγαπήστε και αποδεχτείτε το σώμα σας

Δείτε ακόμη

“Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε καλοκαιρινή περιοδεία
Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση
Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Meet Market: Δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά
Share This Post