'Ελενα Ακρίτα: Δεν θα απολογηθώ σε κανέναν επειδή υιοθέτησα ένα παιδί


 • Η Έλενα Ακρίτα έκανε μια ανάρτηση για το θέμα των δημοσιευμάτων που αφορούν την υιοθεσία του γιου της, Παύλου επισημαίνοντας πώς θα κινηθεί νομικά εναντίον όλων όσων  διαβάλουν της οικογένεια της.

  Συγκεκριμένα αναφέρει:

  “Αύριο κατατίθεται στην Εισαγγελία η μήνυση από τον γιο μου και εμένα κατά αυτών που προέβησαν στη σωρεία των ποινικών αδικημάτων σε σχέση με την υιοθεσία του ενήλικου πλέον παιδιού μου.
  Στον/στην χρήστη «Pola Oikonomou» που έγραψε το επίμαχο κείμενο στο προφίλ της Έλιας Ζερβου.
  Στην Έλια Ζερβού που υπερθεμάτισε ισχυριζόμενη ότι θυμάται… συγκεκριμένα περιστατικά από μια υποτιθέμενη δίκη που δεν έγινε ποτέ.
  Ακολουθεί, τις αμέσως επόμενες μέρες, μήνυση και κατά όλων όσοι προέβησαν σε σχολιασμό των αρχικών έκνομων αναρτήσεων, διαπράττοντας και αυτοί ποινικά αδικήματα στην ομάδα https://www.facebook.com/%CE%88%CE%BB%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CE%91%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B1-FAKE-News-107095191847675/
  Οι χρήστες αυτοί προέβησαν σε άθλια και συκοφαντικά σχόλια με υβριστικούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο μου χωρίς στοιχειωδώς να ζητήσουν από τον/την διαχειριστή-της σελίδας να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία για τους ψευδείς ισχυρισμούς του/της. Οι μηνύσεις σε άτομα που υπογράφουν με το ονοματεπώνυμο τους θα αποσταλούν απευθείας στους κατόχους των λογαριασμών χωρίς την συνδρομή της ΔΗΕ.
  Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα που μας δίνει ο νόμος, ώστε να μην μείνει ατιμώρητος κανένας ανήθικος υβριστής και κανένας αισχρός συκοφάντης”.

  Σε χθεσινή της ανάρτηση η κα Ακρίτα είχει γράψει:
  “Ο γιος μου Παύλος κι εγώ ζητούμε συγγνώμη που σάς απασχολούμε με τα οικογενειακά μας. Δεν το έχουμε κάνει ποτέ τριάντα χρόνια τώρα! Όμως, εν όψει της μάχης που θα δώσουμε στα ποινικά και αστικά δικαστήρια, κρίναμε πως ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει όλη την αλήθεια και να μην πιστεύει τους ψεύτες και τους συκοφάντες.
  Η νόμιμη διαδικασία υιοθεσίας που ακολουθήθηκε ήταν η διακρατική υιοθεσία (Σύμβαση της Χάγης 29/5/1993), στην οποία συμμετείχε και η Πρεσβεία της χώρας γέννησης του παιδιού.
  Σε δεύτερο στάδιο, το κράτος διορίζει μια κοινωνική λειτουργό (το όνομα της είναι καταγεγραμμένο στα επίσημα πρακτικά) η οποία ύστερα από σειρά επισκέψεων στους υποψήφιους γονείς, εισηγείται την συνέχιση ή την διακοπή της υιοθεσίας.
  Έπειτα ειδικό δικαστήριο επικυρώνει την υιοθεσία – μια ολιγόλεπτη διαδικασία με παρόντες τους δυο υποψήφιους γονείς. Το παιδί πλέον καταγράφεται στα αρχεία του κράτους με τόπο γέννησης την χώρα υιοθεσίας, δηλαδή την Ελλάδα.
  Καμία άλλη δίκη δεν έγινε (και μάλιστα με μάρτυρες… ηθοποιούς) κι όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο θα κληθεί να το αποδείξει με ντοκουμέντα. Άλλωστε, τα δικαστικά αρχεία υπάρχουν και είναι στην διάθεση των πολιτών.
  Αυτή είναι η νόμιμη οδός, αυτή είναι και η πάσα αλήθεια. Την βιολογική μητέρα του γιου μου την γνωρίζω μόνο κατ’ όνομα, δεν την έχω συναντήσει ποτέ κι όποιος ισχυριστεί το αντίθετο θα πρέπει και να το αποδείξει στις δικαστικές αίθουσες.
  Υ. Γ. Ζήτω συγγνώμη που απενεργοποιώ τη δυνατότητα σχολιασμού σε μη φίλους. Είμαι βέβαιη ότι κατανοείτε τους λόγους.
  Ευχαριστώ για την ανοχή και την κατανόηση σας.
  Επί προσωπικού, δεν θα απολογηθώ σε κανέναν επειδή υιοθέτησα ένα παιδί!”
  H εν λόγω σελίδα στο Facebook είχε δημοσιεύσει, χωρίς να προσκομίσει στοιχεία, ότι η διαδικασία της υιοθεσίας δεν ήταν νόμιμη και ότι ο γιος της Ελενας Ακρίτα δεν της μιλάει εδώ και χρόνια.  


  Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

 • Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub