Ειδικός οδηγός σε Μουσεία στο Ηνωμένο Βασίλειο για τα τρανς παιδιά


 • Το Πανεπιστήμιο του Leicester εξέδωσε οδηγίες προς τους εργαζομένους στα μουσεία του Ηνωμένου Βασιλείου προκειμένου να γίνουν πιο φιλικοί προς τα τρανς παιδιά.

  Σύμφωνα με πληροφορίες από την New York Post, στα μουσεία του Ηνωμένου Βασιλείου παραδόθηκε μια νέα δέσμη οδηγιών 44 σελίδων σχετικά με το πώς να προσφέρουν μια πιο περιεκτική εμπειρία για τα τρανς παιδιά. «Τα μουσεία θα πρέπει να είναι μέρη όχι μόνο όπου πηγαίνουν τα τρανς παιδιά, αλλά και όπου θέλουν να πηγαίνουν», αναφέρεται στις νέες κατευθυντήριες γραμμές για τον οδηγό Trans Inclusive Culture. Σημειώνεται πως κάποια απλά σημάδια υποστήριξης «μιλούν».

  Το Ερευνητικό Κέντρο Μουσείων και Γκαλερί του πανεπιστημίου (RCMG), ενθαρρύνει τα ιδρύματα τέχνης να χρησιμοποιούν «αφίσες, αυτοκόλλητα, σημαίες και κονκάρδες» για να βοηθήσουν τα παιδιά να «εξερευνήσουν την αυτοέκφραση χωρίς το φόβο αντιποίνων».

  Οι κατευθυντήριες γραμμές συνιστούν στα ιδρύματα να παρέχουν πρόσβαση σε τουαλέτες και αποδυτήρια που να ταυτίζονται με την επιλογή φύλου των επισκεπτών τους και παράλληλα το προσωπικό να επιλέγει προσεκτικά τα λόγια του για να μην προκαλέσει κάποιου είδους προσβολή. Μια συγκεκριμένη κατευθυντήρια γραμμή αναφέρει να μην ζητείται από ένα παιδί να «αποκαλύψει την ταυτότητά του», αλλά να «επιβεβαιώσει την ταυτότητά του» αν επιλέξει να το πει στους υπαλλήλους.

  Στο πλαίσιο των κατευθυντήριων γραμμών που επισημαίνονται στις οδηγίες, αναφέρεται πως εάν και εφόσον το παιδί αποφασίσει να αποκαλύψει την ταυτότητα του σε κάποιον υπάλληλο του μουσείου, η απάντηση του υπαλλήλου θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από επιβεβαίωση. Ωστόσο αναφέρεται πως αν ο υπάλληλος δεν είναι σίγουρος για την σωστή αντωνυμία που πρέπει να χρησιμοποιήσει για ένα παιδί θα μπορούσε να κάνει χρήση των ουδέτερων αντωνυμιών περί φύλου που είναι μια προσέγγιση για όλα τα άτομα.

  «Οι πολιτιστικές οργανώσεις μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο να κάνουν τα τρανς παιδιά, τους νέους και τους προσωπικούς φροντιστές τους να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι, ασφαλείς, αξιόλογοι και αποδεκτοί», αναφέρεται.

  Οι κατευθυντήριες γραμμές εγκρίνονται από αρκετούς μεγάλους οργανισμούς, μεταξύ άλλων από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων του Ηνωμένου Βασιλείου, την Ομοσπονδία Μουσείων της Σκωτίας και τις Ενώσεις Μουσείων.

  Πηγή: New York Post


  Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

 • Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub