Αρσάκειο: Άγριο bullying με θύμα ένα 15χρονο


 • Με τα περιστατικά του άγριου bullying να αυξάνονται καθημερινά, άλλο ένα ήρθε να προστεθεί στο κατάλογο. Το τραγικό αυτό περιστατικό, με θύμα έναν 15χρονο, συνέβη  την ώρα του διαλλείματος σε ιδιωτικό σχολείο και συγκεκριμένα  στα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία.

  Συγκεκριμένα τη Παρασκευή κατά την διάρκεια του διαλλείματος έξι 15χρονοι συμμαθητές του θύματος τον ακινητοποίησαν και αφού τον χτύπησαν, τύλιξαν πετονιά γύρω από το λαιμό του και το σώμα του και τον τραβούσαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια της πράξης οι ανήλικοι γελούσαν σε βάρος του 15χρονου, ενώ υπήρχαν και άλλα παιδιά στην αίθουσα που παρακολουθούσαν την πράξη.

  Στη συνέχεια, άρχισαν να κοροϊδεύουν το παιδί και να το βρίζουν και έφυγαν από το σχολείο αφήνοντας τον συμμαθητή τους σε αυτή την κατάσταση.

  Στην συνέχεια ο 15χρονος ενημέρωσε τους γονείς του για τα βασανιστήρια που υπέστη, όπου και προχώρησαν σε καταγγελία του περιστατικού.

  Η Αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τους τέσσερις από του έξι 15χρονους, μέσα σε αυτούς κι ένα κορίτσι, στο πλαίσιο του αυτόφωρου αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή.

  Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία κατά συναυτουργία, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και για τους άλλους δύο ανηλίκους, που δεν βρέθηκαν εντός του χρονικού ορίου της αυτόφωρης διαδικασίας.

  Οι μαθητές, παραδέχτηκαν πως ήταν παρόντες στο περιστατικό και κατονόμασαν ως δράστες τους δύο συμμαθητές τους, που δεν συνελήφθησαν.

  Σύμφωνα με ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στον 15χρονο μαθητή, ο οποίος βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, τα ευρήματα στο σώμα του παιδιού ταιριάζουν απόλυτα με τη καταγγελία που έγινε.

  Ωστόσο το πρωί της Δευτέρας (3/4) η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία-Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία έβγαλε ανακοίνωση προς τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στο Αρσάκειο αναφέροντας ότι «θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων)».
  Παράλληλα η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία υπέβαλε κατεπείγον αίτημα για ΕΔΕ για τυχόν ευθύνες εκπαιδευτικών.

  Η ανακοίνωση από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία για το περιστατικό στο Αρσάκειο

  Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι εντός τής ημέρας (3/4/2023) θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων). Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν.

   

   

   


  Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

 • Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub