Τι έγινε στο γηροκομείο στον Αγιο Παντελεήμονα

Συναγερμός χτύπησε στο γηροκομείο «Αττική» στον Άγιο Παντελεήμονα. Όπως έγινε γνωστό από την Πολιτική Προστασία, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 32 άτομα θετικά στη νόσο Covid-19. Από τα 100 τεστ που έγιναν, τα 32 ήταν θετικά και τα 23 από αυτά πλέον νοσηλεύονται.

Λίγο μετά τις 8 το πρωί αρκετοί ηλικιωμένοι είχαν μεταφερθεί στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», «Αττικόν» και «Ασκληπιείο» ενώ συνεχίζονταν οι διακομιδές άλλων 8 ηλικιωμένων.

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας αμέσως μετά την επίσκεψη στον οίκο ευγηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα χαρακτήρισε την κατάσταση ως εξαιρετικά σοβαρή και υπογράμμισε ότι και στο νέο συμβάν όπως και σε εκείνο που αφορούσε τη δομή στη Θεσσαλονίκη αποδίδεται σε εργαζόμενο. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Σε αυτές τις περιπτώσεις και σε αυτές τις δομές όπου δεν υπάρχει επισκεπτήριο συνήθως η διασπορά γίνεται από εργαζόμενο. Είναι καταστάσεις που δεν θέλουμε να τις βλέπουμε αλλά δυστυχώς τις βλέπουμε. Είναι πολύ δύσκολο να έχεις διασπορά κορωνοϊού σε τέτοιες δομές, σε αυτήν το 80% των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων είναι κατακεκλιμένα άτομα οπότε αντιλαμβάνεστε σε πόσο δύσκολη κατάσταση βρίσκονται και έχουν και συνοδά νοσήματα. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα μας το πήραμε, εδώ φαίνεται να το πήραμε. Βλέπουμε πως η Θεσσαλονίκη πάει καλά ενώ η Αθήνα όχι…».

Διαβάστε ακόμη

Ο 10χρονος Max Alexander “κατακτά” την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού
“Η Μικρή Αμελί” στους κινηματογράφους
Απόπειρα εξαπάτησης πολιτών με SMS για τροχονομικές παραβάσεις
“Ο Μυστικός Πράκτορας Μπέρνι: Αποστολή στον Άρη” στους κινηματογράφους
Μετρό: Κλείνει εκτάκτως ο σταθμός Σύνταγμα
Παιδιά Δημοτικού εξανάγκασαν συμμαθητή τους να πιει νερό από τουαλέτα

Δείτε ακόμη

Δράσεις για παιδιά στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
Η φροντίδα του θεατρικού κουστουμιού στο Μουσείο Μαρία Κάλλας
“Όταν τα λουλούδια ταξιδεύουν…” στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
“Όταν τα κοχύλια ονειρεύονται… με τον Max Ernst!” στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
Athens Bike Festival: H μεγάλη γιορτή ποδηλάτου επιστρέφει
Η παιδική χαρά στο Πεδίο του Αρεως
Share This Post