Θεσσαλονίκη: 6 παιδιά με covid στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης που είναι κέντρο αναφοράς για τον κορονοϊό νοσηλεύονται περισσότερα από 100 άτομα, μεταξύ των οποίων και 6 παιδιά, ηλικίας από 2 μηνών έως 12 ετών, χωρίς κανένα από αυτά να νοσηλεύεται σε ΜΕΘ.

Ευτυχώς η κατάσταση των 5 παιδιών είναι καλή ενώ το 1 έχει παρουσιάσει πνευμονία, χωρίς όμως να εμπνέει κάποια ανησυχία.

Εν τω μεταξύ βαριά περιστατικά ασθενών που δεν πάσχουν από κορονοϊό μεταφέρονται από τα δημόσια νοσοκομεία σε ιδιωτικές κλινικές, αδειάζοντας κλίνες οι οποίες παραχωρούνται σε  περιστατικά  Covid. Ήδη, με τροπολογία, την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επιτάσσει τις ιδιωτικές κλινικές, καθορίζοντας το κόστος νοσηλείας ανά μέρα σε ΜΕΘ ιδιωτικής κλινικής στα 1.700 ευρώ. Σε ό,τι αφορά στις απλές κλίνες, το νοσήλιο στα ιδιωτικά θεραπευτήρια θα κυμανθεί στα 800 ευρώ όπως είναι και στον δημόσιο τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Θεσσαλονίκη είχε 862 κρούσματα.

 

https://kidshub.gr/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%b8%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%b9/

 

Διαβάστε ακόμη

Βουλιαγμένη: Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση του 6χρονου
Πρωτομαγιά με τον Πασχάλη στο ΚΠΙΣΝ
Βουλιαγμένη: Γονική αρπαγή ανήλικου παιδιού
Πώς θα κινηθούν Λεωφορεία, Τραμ και Μετρό το Πάσχα
Βούλα: 12χρονο κορίτσι εντοπίστηκε μόνο του σε λεωφορείο
Καιρός: Αλλαγή του σκηνικού την Κυριακή του Πάσχα

Δείτε ακόμη

Πασχαλινές δράσεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
“Στο ένδοξο αλωνάκι. Μεσολόγγι 1826, Έξοδος” στην ΕΒΕ
Summer camps 2026
“Το σπίτι με τα παράθυρα” στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
Μια ξεχωριστή διαδικτυακή αστρονομική εμπειρία
“Η Επανάσταση των Χρωμάτων” στην Εθνική Πινακοθήκη
Share This Post