Σύλληψη τεσσάρων ανηλίκων για ληστεία με οπαδικά κίνητρα

astinomia

Η Ελληνική Αστυνομία, τη Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023 προχώρησε στη σύλληψη 4 ανηλίκων ηλικίας από 11 έως 15 ετών για ληστεία με οπαδικά κίνητρα.

Σε βάρος των ανηλίκων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού από δράστες μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, οι ανήλικοι κατηγορούμενοι, μετέβησαν μαζί με άλλα άτομα σε κατάστημα όπου βρισκόταν ήδη άλλη ομάδα ανηλίκων και αφού τους ανάγκασαν να βγάλουν και να σκίσουν τις φανέλες με διακριτικά ομάδας που φορούσαν, έψαξαν τα τσαντάκια τους και αφαίρεσαν χρήματα και μια κουκούλα full face, ασκώντας παράλληλα σε βάρος ενός εξ αυτών σωματική βία.

Στο σημείο προσέτρεξαν άμεσα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, οι οποίοι συνέλαβαν εξωτερικά του καταστήματος δύο από τους επιτιθέμενους ενώ στην κατοχή του ενός βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 10 ευρώ, το οποίο είχαν αφαιρέσει κατά τη στιγμή της επίθεσης από ανήλικο.

Από την επακόλουθη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κολωνού προέκυψαν τα στοιχεία δύο (2) ακόμα ανήλικων δραστών, οι οποίοι λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκαν να κινούνται πεζή σε περιοχή της Αθήνας και συνελήφθησαν. Στην κατοχή του ενός βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των 4,40 ευρώ, το οποίο ομοίως είχαν αφαιρέσει κατά τη στιγμή της επίθεσης από άλλον ανήλικο.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, συνελήφθησαν επιπλέον οι γονείς των κατηγορούμενων (3 μητέρες και ένας πατέρας) για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Οι συλληφθέντες, πλην ενός ανηλίκου που αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα ως ποινικά ανεύθυνος, οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η έρευνα σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους προκειμένου διακριβωθεί η συμμετοχή της εν λόγω εγκληματικής ομάδας και σε άλλα παρόμοια περιστατικά, συνεχίζεται.

 

 

 

Διαβάστε ακόμη

Περσείδες: Τα πεφταστέρια του Αυγούστου επιστρέφουν
Σε πύρινο κλοιό η Δυτική Αττική
Όταν ο προϋπολογισμός «ακυρώνει» τις διακοπές
Καίγονται σπίτια στο Πόρτο Γερμενό
Τσακάλι επιτέθηκε σε 4χρονη σε αυλή ταβέρνας
Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες

Δείτε ακόμη

Λυρική Σκήνη: Ο Καραγκιόζης Ριγολέττος
Full Moon Sleepover στο Πάρκο Νιάρχος
Η «μωβ» παιδική χαρά
Η “Οδύσσεια” του Ηλία Καρελλά ζωντανεύει στο Θέατρο Κάππα
Αστρορομποτική στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης
«Πολυάννα, το παιχνίδι της χαράς» από την Κάρμεν Ρουγγέρη
Share This Post