Σύλληψη ιερέα για σεξουαλική κακοποίηση 12χρονου

Στη σύλληψη ενός ιερέα προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς φέρεται πως προχώρησε σε γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν είχε συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας.

Ο 68χρονος παλαιοημερολογίτης ιερέας συνελήφθη στη Σαλαμίνα το μεσημέρι της Κυριακής 26 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες  όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., ο 68χρονος ιερέας ήταν γνωστός του πατέρα του ανήλικου και, εκμεταλλευόμενος την γνωριμία τους, επισκεπτόταν το σπίτι της οικογένειας όταν οι γονείς δεν ήταν εκεί και ενεργούσε κατ’ επανάληψη γενετήσιες πράξεις σε βάρος του 12χρονου.

Να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο 68χρονος εμπλέκεται σε τέτοιες υποθέσεις, καθώς και στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για ομοειδή αδικήματα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε βάσει σχηματισμού δικογραφίας και καταγγελίας που είχε προηγηθεί τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την οποία σε μη επακριβώς προσδιορισθέντα χρόνο κατά το χρονικό διάστημα από Ιανουάριο έως Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ο κατηγορούμενος προέβη στις εν λόγω πράξεις.

Οι αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση ψηφιακών μέσων τα οποία βρέθηκαν μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του και στον χώρο που ασκούσε τα θρησκευτικά του καθήκοντα. Σύμφωνα με πληροφορίες  το περιεχόμενο των ψηφιακών μέσων θα ερευνηθεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ ο συλληφθείς οδηγείται στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

 

Διαβάστε ακόμη

Γιατί το καλοκαίρι κάνει τα παιδιά πιο ευέξαπτα
ΚΠΙΣΝ: Full Moon Film Marathon
ΕΟΔΥ: Περιμένουμε κορύφωση του ιού του δυτικού Νείλου
Κλειστά πάρκα και άλση λόγω ανέμων και κινδύνου φωτιάς
1 στα 2 παιδιά κάτω των 5 ετών καταναλώνει καφεΐνη καθημερινά
Πάρος: Χωρίς άδεια η πισίνα όπου πνίγηκε ο 4χρονος

Δείτε ακόμη

“Ρεμπέτικο για Παιδιά” στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Λυρική Σκήνη: Ο Καραγκιόζης Ριγολέττος
Full Moon Sleepover στο Πάρκο Νιάρχος
Η «μωβ» παιδική χαρά
Η “Οδύσσεια” του Ηλία Καρελλά ζωντανεύει στο Θέατρο Κάππα
Αστρορομποτική στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης
Share This Post