Soul: η νέα ταινία της Disney και Pixar

Το «Soul» η νέα παιδική ταινία της από τη Disney και την Pixar Animation Studios, έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου-BFI και αναμένεται να προβληθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης σε λίγες ημέρες.

Η ιδιαιτερότητα αυτής της ταινίας είναι πως με απόφαση της Disney, δεν θα προβληθεί στους κινηματογράφους αλλά απευθείας στo Disney+. ‘Οπως είναι φυσικό, η απόφαση προκάλεσε σοκ στην αγορά και με ανακοίνωση της, η Διεθνής Ενωση Κινηματογράφων (International Union of Cinemas – UNIC) δήλωσε: «Η συντριπτική πλειοψηφία των κινηματογράφων σε όλη την Ευρώπη και σε πολλές περιοχές του κόσμου είναι ανοιχτοί και ικανοί να προσφέρουν μια ασφαλή και απολαυστική επιστροφή για το κοινό. Οι επιχειρηματίες των κινηματογράφων έχουν επενδύσει σε μεγάλο βαθμό για να προσφέρουν την ασφαλέστερη δυνατή εμπειρία στο κοινό τους με βάση ένα πολλά υποσχόμενο πρόγραμμα νέων κυκλοφοριών. Ωστόσο, για ακόμα μια φορά βρίσκουν έναν διανομέα που φέρνει άλλο ένα πλήγμα (για τη βιομηχανία). Η απόφαση για το Soul είναι διπλά απογοητευτική για τους επιχειρηματίες, οι οποίοι βασίζονταν στην κυκλοφορία της ταινίας, μετά την παρουσίασή της σε έναν αριθμό σημαντικών φεστιβάλ κινηματογράφου στην Ευρώπη».

Λίγα λόγια για την ταινία

Ο Τζο είναι δάσκαλος μουσικής σε ένα γυμνάσιο. Μια μέρα του παρουσιάζεται η ευκαιρία μιας ολόκληρης ζωής, η οποία είναι να παίξει στην καλύτερη σκηνή jazz της πόλης. Όμως ένα μικρό στραβοπάτημα τον οδηγεί από τη Νέα Υόρκη στο Μεγάλο Πριν – ένα φανταστικό μέρος όπου οι νέες ψυχές αποκτούν την προσωπικότητά τους, τις ιδιοτροπίες τους και τα ενδιαφέροντά τους προτού μεταβούν στη Γη.

Αποφασισμένος να επιστρέψει στη ζωή του, ο Τζο συνεργάζεται με τη μικρομέγαλη ψυχή, την 22, που δεν μπόρεσε ακόμα να συλλάβει τη γοητεία της ανθρώπινης εμπειρίας. Καθώς ο Τζο προσπαθεί απεγνωσμένα να παρουσιάσει στην 22 γιατί είναι σπουδαίο να ζεις, ίσως και να καταφέρει να βρει τις απαντήσεις σε μερικά από τα πιο καίρια ερωτήματα της ζωής.

 

Σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Academy Award® Pete Docter («Τα Μυαλά που Κουβαλάς» «Ψηλά στον Ουρανό»), συνσκηνοθεσία του Kemp Powers («One Night in Miami») και παραγωγή από την υποψήφια του βραβείου Academy Award, Dana Murray (ταινία μικρού μήκους «Lou» της Pixar).

Διαβάστε ακόμη

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: “Γύρνα σπίτι αλλιώς θα σκοτώσω την κόρη μας”
ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο καύσωνα
43χρονος σκότωσε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε μπροστά στην κόρη τους
Παιδίατρος καταδικάστηκε για τον θάνατο 4χρονου
ΕΛΑΣ: Τι να προσέχουμε όταν φεύγουμε για διακοπές
Νταντάδες της γειτονιάς: Τι ισχύει με το voucher για γιαγιάδες και παππούδες

Δείτε ακόμη

Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Meet Market: Δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά
Escape game στο Αστεροσκοπείο Αθηνών
Πρωινές καλοκαιρινές επισκέψεις στο Αστεροσκοπείο
Share This Post